Ανάπτυξη Επιχείρησης: 5 Βήματα να Ακολουθήσετε - KRS
ΆρθραΑνάπτυξη Επιχείρησης: 5 Βήματα να Ακολουθήσετε

Ανάπτυξη Επιχείρησης: 5 Βήματα να Ακολουθήσετε

Δεν έχει σημασία σε ποιον κλάδο δραστηριοποιείται η επιχείρησή σας ή αν είναι μικρή ή μεγάλη.

Η ανάπτυξη επιχείρησης πρέπει να αποτελεί βασικό στόχο σας όχι μόνο για να επιβιώσετε στην αγορά, αλλά και να εδραιωθείτε σε αυτή.

Αυτός είναι και ο λόγος που στο σημερινό άρθρο θα δούμε 5 βήματα που θα σας βοηθήσουν να αναπτύξετε την επιχείρησή σας. Πιο συγκεκριμένα:

 •  Να είστε ευέλικτοι
 •  Οργανώστε τα οικονομικά σας
 •  Βελτιώστε την εμπειρία του πελάτη
 •  Μειώστε τα ρίσκα σας
 •  Ερευνήστε τον ανταγωνισμό

Ας ξεκινήσουμε με το πρώτο βήμα.

Βήμα #1: Να είστε ευέλικτοι

Ένα χαρακτηριστικό που όλες οι επιχειρήσεις, ειδικά οι Startups, πρέπει να έχουν είναι η ευελιξία και η ικανότητα να προσαρμόζονται εύκολα.

Τι σημαίνει όμως αυτό;

Σημαίνει πως θα πρέπει να παρακολουθείτε τις τάσεις της αγοράς και να κάνετε τις ανάλογες κινήσεις.

Πολλές φορές μάλιστα μπορεί να χρειαστεί και το pivot, το οποίο είναι όταν αλλάζει η στρατηγική μιας εταιρείας, αλλά ο στόχος παραμένει ο ίδιος.

Μάλιστα, το να είστε δεκτικοί και ευέλικτοι σε αλλαγές, θα σας επιτρέψει να δοκιμάσετε διάφορες τακτικές ώστε να δείτε ποια έχει τα καλύτερα αποτελέσματα.

Ένα καλό παράδειγμα μιας επιχείρησης που γεννήθηκε λόγω της κατάστασης της αγοράς και των συγκοιριών, είναι η εφαρμογή του Παρασκευά Φορολογά.

Ο ιδρυτής, ο Κωνσταντίνος Ράικος, είδε την καραντίνα της πανδημίας σαν μια ευκαιρία να δημιουργήσει το πρώτο ψηφιακό λογιστικό γραφείο. Επιτρέποντας σε φυσικά πρόσωπα να κάνουν διάφορες λογιστικές υποχρεώσεις, μέσω της οθόνης του κινητού τους, αντί να επισκέπτονται τον λογιστή τους.

Αυτό είναι ένα καλό παράδειγμα προσαρμογής σε νέα δεδομένα, επομένως είναι σημαντικό να είστε δεκτικοί σε αλλαγές και να προσέχετε τις τάσεις της αγοράς!

Βήμα #2: Οργανώστε τα οικονομικά σας

Ένα από τα σημαντικότερα πράγματα που αντιμετωπίζει μια επιχείρηση, είναι η οργάνωση των οικονομικών της στοιχείων.

Η παρακολούθηση των εσόδων και των εξόδων, καθώς και η σωστή διαχείριση των κεφαλαίων, είναι ζωτικής σημασίας για την επιβίωση και ανάπτυξη μιας επιχείρησης.

Με άλλα λόγια:

 •      Η διαχείριση των ταμειακών ροών
 •      Η άντληση κεφαλαίων
 •      Το budgeting
 •      Η ανάλυση των οικονομικών καταστάσεων

Πρέπει να διευθετούνται σε τακτική βάση, για να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα της εταιρείας σας.

Όλα τα παραπάνω, καθώς και όσα άλλα σχετίζονται με τα οικονομικά, μπορούν να γίνουν είτε in-house, είτε κάνοντάς τα outsource σε έμπειρους συνεργάτες.

Εδώ στην KRS, προσφέρουμε σύγχρονες χρηματοοικονομικές υπηρεσίες για κάθε επιχείρηση, ώστε να αναπτυχθεί και να πετύχει τους στόχους της.

Επικοινωνήστε μαζί μας για να ανακαλύψετε πώς μπορούμε να βοηθήσουμε στην ανάπτυξη της επιχείρησής σας.

Με λίγα λόγια, πρέπει να δίνεται μεγάλη βαρύτητα στα οικονομικά στοιχεία ενός οργανισμού, καθώς βάσει αυτών θα παίρνονται και διάφορες άλλες στρατηγικές αποφάσεις.

Ας περάσουμε στο επόμενο βήμα.

Βήμα #3: Βελτιώστε την εμπειρία του πελάτη

Η εμπειρία των πελατών (customer experience) είναι αναμφισβήτητα κάτι που μπορεί να επηρεάσει την πορεία μιας επιχείρησης.

Είτε προσφέρετε προϊόντα, είτε υπηρεσίες, η εμπειρία που θα έχει ο πελάτης μαζί σας πρέπει να είναι άριστη.

Αυτό φυσικά εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, όπως είναι η ποιότητα του προϊόντος, η εξυπηρέτηση πελατών, η σημασία που θα τους δοθεί και άλλα πολλά.

Μάλιστα, σύμφωνα με μια έρευνα της PWC, όταν ο πελάτης έχει μια καλή εμπειρία με μια επιχείρηση, τότε θα αγοράσει περισσότερο από αυτή, θα είναι πιο πιστός και θα την προτείνει σε γνωστούς και φίλους.

Άλλωστε, δεν πρέπει να υποτιμάτε ποτέ τη δύναμη του word of mouth!

Ένα ακόμα σημαντικό στοιχείο, είναι και η προσωποποιημένη εμπειρία που θα έχει ένας χρήστης. Όταν δηλαδή νιώθει πως του δίνεται σημασία και οι υπηρεσίες είναι εξατομικευμένες και όχι ίδιες για όλους, η εμπειρία του με την επιχείρησή σας βελτιώνεται.

Βήμα #4: Μειώστε τα ρίσκα σας

Όπως σίγουρα γνωρίζετε, το ρίσκο είναι αναπόφευκτο για οποιαδήποτε επιχείρηση.

Ήδη από την απόφασή σας να ιδρύσετε μια επιχείρηση, παίρνετε ένα ρίσκο το οποίο εμπεριέχει τον χρόνο και το κεφάλαιό σας.

Κάτι όμως που μπορείτε να κάνετε είναι να περιορίσετε το ρίσκο όσο μπορείτε, μέσω ορισμένων ενεργειών.

Οι ενέργειες αυτές μπορεί να περιλαμβάνουν:

 •      Σωστή οργάνωση των οικονομικών (όπως αναφέραμε προηγουμένως)
 •      Προστασία των δεδομένων
 •      Επιλογή του σωστού είδους εταιρείας
 •      Κατάλληλη ασφάλιση

Και γενικότερα οτιδήποτε θα αποτρέψει μελλοντικά κόστη που μπορεί να προκύψουν, καθώς και ενδεχόμενες οφειλές προς το δημόσιο.

Βήμα #5: Ερευνήστε τον ανταγωνισμό

Αν και δεν έχει άμεση σχέση με την ανάπτυξη επιχείρησης, το να γνωρίζετε καλά τον ανταγωνισμό σας είναι ένα από τα πρώτα βήματα που πρέπει να κάνετε όταν ξεκινάτε μια επιχείρηση.

Θα πρέπει να γνωρίζετε ποιοι είναι οι άμεσοι και έμμεσοι ανταγωνιστές, τι προσφέρουν που δεν προσφέρετε εσείς (ή το αντίστροφο), καθώς και ποια είναι τα επόμενα βήματά τους.

Οι απαντήσεις σε αυτές τις ερωτήσεις θα σας βοηθήσουν να πάρετε πιο στρατηγικές αποφάσεις, οι οποίες με τη σειρά τους θα συμβάλουν στην ανάπτυξη της επιχείρησής σας.

Πώς Μπορούμε να Βοηθήσουμε Εμείς

Γίνεται λοιπόν κατανοητό πως η ανάπτυξη επιχείρησης είναι κάτι που όλοι οι επιχειρηματίες θα πρέπει να έχουν σαν βασικό στόχο.

Εδώ στην KRS, γνωρίζουμε ότι δεν πρόκειται για κάτι εύκολο, ειδικά όταν έχετε να διαχειριστείτε διάφορα άλλα πράγματα.

Για τον λόγο αυτό, προσφέρουμε πληθώρα υπηρεσιών όσον αφορά τη συμβουλευτική, τα χρηματοοικονομικά, τη λογιστική και τη μισθοδοσία, για να σας βοηθήσουμε να αναπτυχθείτε.

Επικοινωνήστε μαζί μας άμεσα για να δούμε πώς μπορούμε να συνεργαστούμε!

Απάντηση

ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ

Επικοινωνήστε μαζί μας

Μέσα από σκληρή δουλειά, έχουμε κερδίσει το σεβασμό των επιχειρηματικών και οικονομικών κοινοτήτων. Αυτός ο σεβασμός απεικονίζει τα διαφορετικά ταλέντα μας, την αφοσίωση και την ικανότητα μας να ανταποκριθούμε γρήγορα σε κάθε σας πρόβλημα.

Αρέσει σε %d bloggers: