10 χρήσιμα και δωρεάν εργαλεία online για να «τρέξετε» τη Startup σας - KRS
Άρθρα10 χρήσιμα και δωρεάν εργαλεία online για να «τρέξετε» τη Startup σας

10 χρήσιμα και δωρεάν εργαλεία online για να «τρέξετε» τη Startup σας

Σας παρουσιάζουμε μερικά εξαιρετικά χρήσιμα εργαλεία για να εκτελέσετε εσείς και η ομάδα σας τις πιο σημαντικές εργασίες έρευνας, λειτουργίας, επικοινωνίας και marketing της Startup σας. To ενδιαφέρον στην υπόθεση είναι ότι πολλές εξ αυτών προσφέρουν και δωρεάν – βασικά πακέτα έτσι ώστε να ξεκινήσετε όσο πιο λιτά γίνεται.

Canva
www.canva.com
Τι να πρωτοπείς για την Startup από την Αυστραλία η οποία έχει γίνει το δημιουργικό κέντρο εκατομμυρίων επαγγελματιών και επιχειρήσεων σε όλο τον κόσμο. Προσφέρει υπηρεσίες σχεδιασμού εντύπων, CVs, διαφημίσεων Social Media, παρουσιάσεων, videos ακόμα και εκτυπώσιμων προϊόντων και όλα αυτά μέσω του web browser. Με τις πρόσφατες προσθήκες η Canva έχει επεκτείνει ακόμα περισσότερο τις υπηρεσίες της με σουίτα εφαρμογών γραφείου, με έμφαση τις παρουσιάσεις, δημιουργία website, έξυπνη επεξεργασία video με δυνατότητα αλλαγής του φόντου και AI δημιουργία εικόνων από φωνητικές εντολές! Με τις νέες δυνατότητες η Canva «τα βάζει» με μεγαθήρια όπως η Google και Wix.

Figma
www.figma.com
H Figma έχει αναπτύξει ένα web εργαλείο για μια πληθώρα εφαρμογών ψηφιακού σχεδιασμού: από web sites και apps μέχρι παρουσιάσεις για team meetings στον λεγόμενο άσπρο πίνακα. Βέβαια η βασική χρήση της Figma είναι ο σχεδιασμός ψηφιακών εφαρμογών με μεγάλες δυνατότητες συνεργασίας των ομάδων που συμμετέχουν σε αυτή, όπου και να βρίσκονται στον κόσμο. Όπως συνηθίζεται στις SaaS-web εφαρμογές προσφέρεται και ένα αρχικό – δωρεάν πακέτο.

Notion
www.notion.com
Πολλοί είναι αυτοί που χαρακτηρίζουν το Notion σαν τον «δεύτερο εγκέφαλο» των επιχειρηματιών αλλά και των Project Managers μια και προσφέρει ένα σημείο ανάπτυξης ιδεών και σκέψεων, διαχείρισης και εκτέλεσης εργασιών οι οποίες μπορούν να φτάσουν σε ένα ολοκληρωμένο σύστημα ελέγχου της επιχείρησής σας! Στην ουσία δεν υπάρχει περιορισμός στο τι μπορεί να υλοποιηθεί στη πλατφόρμα της Notion και σε αυτό βοηθάει τόσο o εμπλουτισμός υπηρεσιών από την ίδια την εταιρεία όσο και η δυνατότητα χρήσης έτοιμων πρότυπων από τρίτους, και χρήση άλλων υπηρεσιών, για να καλυφθεί και η πιο εξειδικευμένη ανάγκη, όπως για παράδειγμα η δημιουργία ενός CRM, αλλά και πολλές διασυνδέσεις με άλλες ψηφιακές υπηρεσίες.

Zapier
www.zapier.com
H Zapier είναι από τις περιπτώσεις όπου οι εκθετικές τεχνολογίες του Internet και των APIs έχουν υλοποιηθεί ιδανικά προσφέροντας δυνατότητες και λειτουργικότητες στους χρήστες αλλά και τις επιχειρήσεις που πολύ απλά δεν μπορούν να λειτουργήσουν χωρίς αυτές. Συνοπτικά η Zapier διασυνδέει χιλιάδες εφαρμογές και εργαλεία online μεταξύ τους και προσφέρει δυνατότητες αυτοματισμού! Για παράδειγμα μπορείτε να συλλέγετε emails από μια καμπάνια στο Google ή το Facebook, να προστίθενται αυτά στο Mailchimp, να ειδοποιείται η ομάδα στο Slack και να επιλέγεται η προσφορά που θα σταλεί.  

Mailmodo
www.mailmodo.com
Εκεί που λες ότι η αγορά των εργαλείων αποστολής newsletters είναι πλήρης εμφανίζονται Startups όπως η Mailmodo. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2020 στις Η.Π.Α. και προσφέρει αποστολή αλληλεπιδραστικών newsletters με την δυνατότητα άμεσης προσθήκης widgets, ημερολογίων, quiz, φορμών, ερευνών μέχρι και shopping cart έτσι ώστε να συγκεντρωθεί και να ολοκληρωθεί όλο το email marketing σε ένα μέρος. Προσφέρεται δοκιμαστική περίοδος 21 ημερών και ειδικές τιμές για Startups.  

Gumroad
www.gumroad.com
Η Gumroad είναι ένα μεγάλο e-commerce marketplace για προσφορά ψηφιακών υπηρεσιών και προϊόντων από ελεύθερους επαγγελματίες όπως για παράδειγμα συνδρομές, μαθήματα, templates, φίλτρα- textures κλπ. για φωτογραφίες και animations, για άλλες υπηρεσίες όπως για παράδειγμα το Notion. Προσφέρεται ένας πολύ απλός editor για τη δημιουργία της σελίδας του προϊόντος ή της υπηρεσίας, δυνατότητες email marketing αλλά και αποδοχή πληρωμών με εβδομαδιαία εκκαθάριση.

 

Fiverr
www.fiverr.com
To outsourcing και η εργασία με ελεύθερους επαγγελματίες είναι κάτι το σύνηθες στον κόσμο των Startups μια και με αυτό τρόπο μπορεί ο founder να βρει πολλές επιλογές για μια πληθώρα εργασιών, (κυρίως ψηφιακών) και συνήθως με χαμηλά κόστη. Βέβαια η μεγαλύτερη πρόκληση είναι η ποιότητα των υπηρεσιών και ο επαγγελματισμός των freelancers. Πλατφόρμες όπως το Fiverr προσφέρουν όλες αυτές τις δυνατότητες και με το παραπάνω.

Airtable
www.airtable.com
Άλλη μια απλή σχετικά ιδέα όπου με χρήση της τεχνολογίας απογειώνεται πραγματικά και προσφέρει μοναδικές υπηρεσίες στους χρήστες της. Η ομάδα της Airtable μετέφερε τα φύλλα εργασίας στο web και πρόσθεσε βάσεις δεδομένων με διασύνδεση μεταξύ τους. Επιπρόσθετα δημιούργησε και πρότυπα φύλλων για δεκάδες εργασίες όπως για παράδειγμα προγραμματισμό δημοσιεύσεων, CRM, παρακολούθηση επενδύσεων κ.α. με τη δυνατότητα τρίτων να προσφέρουν ακόμα και τα πιο ειδικευμένα πρότυπα. Προσφέρεται δωρεάν έκδοση.

Exploding Topics
www.explodingtopics.com
Πρόκειται για ένα από τα κρυφά διαμάντια του Internet και μια υπηρεσία η οποία δίνει εικόνα για τάσεις αναζητήσεων και χρήσης στο internet σε διάφορους τομείς, σε βάθος χρόνου, με τον χρήστη να μπορεί να επιλέξει τον τομέα εστίασης. Είναι μια ιδανική περίπτωση αναζήτησης ιδεών και στόχευσης marketing – πωλήσεων αλλά και αξιολόγησης των ιδεών Startups από VCs και όχι μόνο. Για παράδειγμα ο DeepL Translator χτίζει μεγάλη δυναμική τα τελευταία χρόνια σε σχέση με το Google Translator., consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Cobiro
www.cobiro.com
H δανέζικη Cobiro προσφέρει μια ολοκληρωμένη πλατφόρμα δημιουργίας εταιρικής παρουσίας online με το δυνατό της σημείο να είναι η αυτοματοποιημένη διαχείριση των διαφημίσεων Google, την οποία μπορεί να διαχειριστεί ακόμα και ο άπειρος χρήστης απευθείας από την πλατφόρμα της Startup. 

Για περισσότερες πληροφορίες και άρθρα σχετικά με τις Startups μπορείτε να επισκεφτείτε τη διεύθυνση www.krs.gr/arthra ενώ για τις λογιστικές και συμβουλευτικές υπηρεσίες της KRS μπορείτε να επισκεφτείτε το www.krs.gr.  

Απάντηση

ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ

Επικοινωνήστε μαζί μας

Μέσα από σκληρή δουλειά, έχουμε κερδίσει το σεβασμό των επιχειρηματικών και οικονομικών κοινοτήτων. Αυτός ο σεβασμός απεικονίζει τα διαφορετικά ταλέντα μας, την αφοσίωση και την ικανότητα μας να ανταποκριθούμε γρήγορα σε κάθε σας πρόβλημα.

Αρέσει σε %d bloggers: