KRS-Τι κεφάλαιο χρειάζεται για να ξεκινήσετε τη δική σας startup; - KRS
ΆρθραKRS-Τι κεφάλαιο χρειάζεται για να ξεκινήσετε τη δική σας startup;

KRS-Τι κεφάλαιο χρειάζεται για να ξεκινήσετε τη δική σας startup;

Στο παρακάτω άρθρο, θα αναλύσουμε τις Startup εταιρείες και τι κεφάλαιο χρειάζεται κάποιος, για να ξεκινήσει επίσημα. Αναλυτικά σε αυτό το άρθρο, θα εξετάσουμε τι είναι μια Startup εταιρεία, μέχρι και τις υποχρεώσεις και το κεφάλαιο που οφείλει κάποιος να τηρεί είτε είναι co-founder μιας Startup είτε πρόκειται να γίνει. Συγκεκριμένα, στο πίνακα περιεχομένων:

  • Τι είναι μια Startup εταιρεία;

  • Τι κεφάλαιο χρειάζεται για να  ξεκινήσετε;

  • Γιατί είναι σημαντικό να υπάρχει προβολή στα social;

  • Γιατί είναι σημαντικός ο συνιδρυτής; 

Τι είναι μια startup εταιρεία;

Ο όρος Startup αναφέρεται συνήθως σε εταιρείες που βρίσκονται στα πρώτα στάδια λειτουργίας τους.

Ιδρύονται από άτομα που θέλουν να αναπτύξουν ένα προϊόν ή υπηρεσία που πιστεύουν ότι θα έχει ζήτηση και πως θα λύσει κάποιο πρόβλημα.  Επομένως μία Startup στοχεύει σε μεγάλη και ταχεία ανάπτυξη.

Αρκετές φορές, μια Startup εταιρεία, ξεκινά με πολύ χαμηλό κεφάλαιο, αλλά αυξημένα έξοδα, που πρέπει να καλύψει με τον καιρό άμα θέλει να θεωρείται, μελλοντικά μια υγιής επιχείρηση.

Όλα αυτά επιτυγχάνονται, μέσα από την κατάλληλη έρευνα αγοράς και τη σωστή στρατηγική της εκάστοτε νέας εταιρείας, δηλαδή ένα business plan

Να σημειωθεί, όπως γράφτηκε παραπάνω, πως μια Startup, δε βγάζει ένα καινούριο ολοκληρωμένο προϊόν, αλλά πρώτα το λανσάρει με τη πιο απλή μορφή του δηλαδή σε μορφή MVP (Minimum Viable Product) και τότε, αναλόγως ξεκινά τις σίγουρες κινήσεις για την εφαρμογή του προϊόντος. 

Επιπλέον να σημειωθεί, ότι στην αρχή μιας startup  εταιρείας, μπορεί να υπάρξουν δυσκολίες και αποτυχίες, καθώς έρευνα έχει δείξει ότι 9 στις 10, νέες επιχειρήσεις Startup, αποτυγχάνουν, μέχρι να κατασταλάξουν στα βήματα που θα κινηθούν.

 

Venture Capitalist 

Σε αυτή τη περίπτωση, η χρηματοδότηση έρχεται, αφότου η εταιρεία έχει κάνει τα πρώτα της βήματα. Οι Venture Capitalists δείχνουν το ενδιαφέρον τους για μία startup αρκετά αργότερα, όταν δηλαδή έχει δημιουργηθεί ήδη μία κερδοφόρος και υγιής επιχείρηση. 

Τα χρηματικά ποσά που διαθέτουν οι Venture Capitalists είναι πολύ μεγαλύτερα, δηλαδή μια επένδυση μέσω VC, μπορεί να ξεκινάει από μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ και μπορεί να αγγίξει και το ποσό του δισεκατομμυρίου. 

Τέλος, πρέπει να σημειωθεί πως οι Venture Capitalists δεν επενδύουν με τα δικά τους χρήματα, αλλά έχουν το δικαίωμα και διαχειρίζονται τα χρήματα άλλων επενδυτών, επενδύοντας για αυτούς, έτσι ώστε να έχουν κέρδος. 

 

Crowdfunding

Στη παραπάνω περίπτωση, ο επιχειρηματίας, παίρνει κεφάλαιο/ χρήματα από το πλήθος. Μέσα από συγκεκριμένες πλατφόρμες χρηματοδότησής, θα παρουσιάσει γραπτώς την ιδέα του και τότε επιχειρηματίες ή και μη επιχειρηματίες, μπορούν να προσφέρουν κάποιο ποσό υπέρ του ιδρυτή. 

 

Με επιδότηση ΕΣΠΑ

Μπορεί να γίνει η κατάλληλη χρηματοδότησή μέσω ΕΣΠΑ, αρκεί ο κάθε ενδιαφερόμενος, να αναζητά στις προκηρύξεις, αυτό για το οποίο ενδιαφέρεται να επεκταθεί σε επιχειρηματικό κομμάτι.

 

Γιατί είναι σημαντικό να υπάρχει προβολή στα social;

Μέσω της προβολής στα Social, αλλά και με κατάλληλη επικοινωνία με δημοσιογράφους, μπορεί να επιτευχθεί η καλύτερη προβολή της κάθε νέα εταιρείας. Διαβάστε σχετικά με το πώς προσεγγίζουμε τους δημοσιογράφους εδώ

Πρέπει τα επενδυτικά ταλέντα, να είναι έτοιμα να μιλήσουν στο κάθε Τύπο, που θα τους ζητηθεί, έτσι ώστε να είναι έτοιμα να υποστηρίξουν τις ιδέες τους, αλλά και να εξηγήσουν γιατί αξίζει αυτή η ιδέα να υλοποιηθεί και να γίνει ευρέως γνωστή. 

Αν θέλετε να μάθετε παραπάνω πληροφορίες, σχετικά με τη σημαντικότητα που έχουν τα social αλλά και το Story Telling διαβάστε εδώ.

 

Γιατί είναι σημαντικός ο συνιδρυτής;

Ο ρόλος του συνιδρυτή, είναι κυρίως υποστηρικτικός, δηλαδή συμπληρώνει τα κενά του ιδρυτή. Θα επιλεχθεί, για να κάνει τις έξτρα εργασίες που απαιτούν λεπτομέρειες, για ηθική και ψυχολογική στήριξη, για μια παραπάνω οργανωτική δουλειά και συντονισμό, αλλά και για να προσφέρει ισορροπία σε όσα κομμάτια, υστερεί ο ιδρυτής. 

Θα πρέπει να μοιράζεται ίδιους στόχους και οράματα με τον ιδρυτή, να μπορεί να ελίσσεται γρήγορα όπου το απαιτούν οι καταστάσεις, να συντονίζει την ομάδα και να είναι επικοινωνιακός. 

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, για τον ρόλο του συνιδρυτή και την αξία του, διαβάστε εδώ.

 

Με Λίγα Λόγια

Όπως είδαμε, οι startups μπορούν να έχουν πολλές μορφές και εξαρτώνται από αρκετούς παράγοντες. Αν λοιπόν θέλετε να ξεκινήσετε τη δική σας startup εταιρεία ή ακόμα και αν έχετε ήδη αλλά θέλετε βοήθεια με τα φορολογικά και την ανάπτυξή της, τότε μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας και θα έρθουμε άμεσα σε επαφή για να συζητήσουμε για ενδεχόμενα πεδία συνεργασίας!

Απάντηση

ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ

Επικοινωνήστε μαζί μας

Μέσα από σκληρή δουλειά, έχουμε κερδίσει το σεβασμό των επιχειρηματικών και οικονομικών κοινοτήτων. Αυτός ο σεβασμός απεικονίζει τα διαφορετικά ταλέντα μας, την αφοσίωση και την ικανότητα μας να ανταποκριθούμε γρήγορα σε κάθε σας πρόβλημα.

Αρέσει σε %d bloggers: