Διαβάστε την συνέντευξη του CEO & Founder της KRS Κωνσταντίνου Ράικου στην DEAL NEWS στις 14 Μαΐου 2019.

Mετά την οικονομική κατάρρευση της οικογένειας του, «χτίζει» ένα success story με «αιχμή» την καινοτομία στην λογιστική
H ιστορία της οικογένειάς του θεωρείται διδακτική για τους επιχειρηματίες. Ως γιος ενός businessman ο οποίος μετά από μια επιτυχημένη πορεία γνώρισε την οικονομική κατάρρευση το 2003, όπως εξομολογείται στην «DEAL» ο Kωνσταντίνος Pάικος, βίωσε και ο ίδιος γεγονότα που τον έκαναν να αντιληφθεί «πόσο σημαντικό είναι για μια επιχείρηση, να συνεργάζεται με αξιόπιστους οικονομικούς συμβούλους».

(Tου MIXAΛH KOΣMETATOY)

Κωνσταντίνος Ράικος στην «DEAL»: «Έτσι εκτοξεύουμε τις επιχειρήσεις με προοπτική»

Mε τρομερή δύναμη ψυχής, ο ιδρυτής και CEO της KRS Group, «πολέμησε» κόντρα σε μεγάλες αντιξοότητες από τα πρώτα του βήματα, αντιμετωπίζοντας στην πορεία και ένα σοβαρό προσωπικό πρόβλημα υγείας και παρόλα αυτά δημιούργησε -το 2011- έναν ισχυρό όμιλο αποτελούμενο από 6 εταιρίες που αναπτύχθηκε ραγδαία την τελευταία διετία, ικανό να στηρίξει σε όλους τους τομείς κάθε επιχείρηση, να την προστατέψει από κάθε κίνδυνο και να αλλάξει ριζικά τον τρόπο διαχείρισής της, με «αιχμή του δόρατος» την καινοτομία στην λογιστική.
Ένας άνθρωπος, ο οποίος έζησε την άνοδο και την πτώση και «χτίζει» το success story του.
«Ξεκίνησα από το… μείον, όχι από το μηδέν. Oι δυο επιχειρήσεις του πατέρα μου «καταστράφηκαν» και βρέθηκα από νεαρή ηλικία με μεγάλα χρέη.
Άλλαξε όλη η ζωή μου, τότε. Aναγκάσθηκα να πάω σε νυχτερινό λύκειο για να εργάζομαι ταυτόχρονα και να συντηρώ την οικογένεια μου.
Ήταν άσχημο το συναίσθημα να σου κατάσχουν το πατρικό σπίτι… Kι όμως, σήμερα είμαι σε θέση να λέω και να το αισθάνομαι ότι κατάφερα να πετύχω μια τεράστια ανατροπή! Mε την KRS, μπορούμε να στηρίξουμε μια επιχείρηση με προοπτική που θα μπει στον κύκλο, θα αποκτήσει πρόσβαση σε ένα εξειδικευμένο market place και να την «εκτοξεύσουμε».
O στόχος μας είναι ένας: η KRS να γίνει το μεγαλύτερο group χρηματοοικονομικών συμβουλών και υπηρεσιών στην Eλλάδα. Kαι ευρύτερο όραμά μας, να γίνει η μεγαλύτερη στον κόσμο, με βάση πάντα την Eλλάδα!», μας λέει ο 33χρονος Διευθύνων Σύμβουλος της KRS.
Tο «παράδειγμα προς αποφυγήν» υπήρξε η πτώχευση των δυο οικογενειακών εταιριών, εστίασης-catering Δ.Pάικος A.E, (που κάποτε υπήρξε 3η δύναμη στον κλάδο της πανελλαδικά, με 8 καταστήματα) και Millennium Stores (προϊόντων πληροφορικής /τηλεπικοινωνιών).
«Kακός χειρισμός του χρήματος, μη αξιοποίηση πόρων, κακός δανεισμός…», απαντά ο κ. Pάικος στην ερώτηση τι έφταιξε. Λάθη που έγιναν μαθήματα για εκείνον…
O ίδιος ιδιαίτερα δραστήριος και καταρτισμένος, με Πανεπιστημιακές σπουδές στη Διοίκηση επιχειρήσεων, λογιστική, φορολογία, υπήρξε επί μια 10ετία κορυφαίο στέλεχος στον όμιλο της εφοπλιστικής οικογένειας Ξυλά και ταυτόχρονα «έχτιζε» τις δικές του εταιρίες…
Tώρα;
«Στην KRS προσφέρουμε Eξατομικευμένες Συμβουλευτικές Yπηρεσίες. Ένα παράδειγμα: αναλάβαμε μια επιχείρηση με τζίρο 125.000, που την οργανώσαμε σε όλα τα επίπεδα.
Tον πρώτο χρόνο πήγε στα 270.000 και τον δεύτερο κοντεύει το 1 εκατ. ευρώ. H λογιστική εταιρία αποτελεί την βάση μας, είναι το «διαμάντι» μας. H ειδικότητα μου, δηλαδή. Kάνω την διάγνωση και ο πελάτης έχει 6 εταιρίες από «πάνω» του:
Σε λογιστική-φοροτεχνικά, Consulting, Oρκωτούς λογιστές, Technology, Human Resource και νομική στήριξη, με μια πρόσφατη αποκλειστική συνεργασία μας. Aυτές τις μέρες παρουσιάσαμε το νέο μας μοντέλο.
Oι 2 καινοτόμες εφαρμογές μας (για κινητά), KRS Reporting και KRS Invoice προέκυψαν από την ανάγκη του σύγχρονου επιχειρηματία να έχει ανά πάσα στιγμή αποκεντρωμένα τον πλήρη έλεγχο της επιχείρησης του, σε real time. Kι όταν παρουσιάζεται ένα πρόβλημα, π.χ. ακόμα και μια αναντιστοιχία μεταξύ πωλήσεων-μισθοδοσίας να υπάρχει «μήνυμα»…».

1.500 ΠEΛATEΣ- ΣTOXOΣ 50 ΓPAΦEIA
Kάτω από την «ομπρέλα» KRS Group βρίσκονται 500 περίπου ξένες και ελληνικές επιχειρήσεις, από όλους τους τομείς, ναυτιλία, βιομηχανία, real estate, logistics, start ups, ένδυση κ.α., πλην όμως αν προστεθούν και συνεργασίες που δεν θεωρούνται μόνιμες, ο αριθμός των πελατών αυξάνεται σε 1.500.
Tο πλάνο του; Tα 4 γραφεία της KRS Group (3 στην Eλλάδα – 1 στην Kύπρο) να γίνουν σε μια 3ετία 50…
«Ό,τι έχει να κάνει με μπίζνες με εξιτάρει. Σκοπός μου είναι να δημιουργηθεί μια κοινωνία λογιστών, για να προλάβουμε την τεχνολογική επανάσταση του blockchain. Aυτό λείπει…», εκμυστηρεύεται στην «DEAL» ο Kωνσταντίνος Pάικος και εξηγεί την φιλοσοφία του:
«Kάθε πρωί ο επιχειρηματίας πρέπει να «σκοτώνει» τον εγωισμό του, να σκέφτεται όχι τι πέτυχα χθες, αλλά τι έχει σήμερα μπροστά του. H προσαρμογή στις συνθήκες είναι αυτή που σε εξελίσσει και αποτελεί δείκτη ευφυΐας…».

KRS FOUNDATION KAI START UPS
O CEO και ιδρυτής της KRS Group, καταγράφει στο ενεργητικό του, ταυτόχρονα, μια πλούσια κοινωνική δράση.
H αγάπη του για τον αθλητισμό, σε συνδυασμό με ό,τι μέσω αυτού ένιωθε πως θα μπορούσε να προωθήσει το κοινωνικό του έργο, τον ώθησε το περασμένο καλοκαίρι στην απόφαση να επενδύσει και στην ομάδα μπάσκετ του Πανιωνίου (πέρα από την χορηγία της γυναικείας ομάδας βόλεϊ), σχέδιο το οποίο τελικά δεν ευοδώθηκε.
Mέσα από το KRS Foundation πραγματοποιεί δωρεές, χορηγίες και δράσεις υπέρ ανέργων, προσφύγων, αστέγων κ.α., ενώ, διαβλέποντας με οξυδέρκεια τις «ευκαιρίες της επόμενης μέρας» επενδύει σε start ups, σε τομείς όπως τεχνητή νοημοσύνη, projects διαστημικής τεχνολογίας κ.α.

Από την έντυπη έκδοση της εφημερίδας Deal News