Ο ιδρυτής της KRS παρουσιάζει την επιχειρηματική του πορεία, το όραμά του για το μέλλον και συμβουλές για νέους επιχειρηματίες μέσα από τις απαντήσεις σε 11 ερωτήσεις του περιοδικού ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ.

1.  Πείτε μας λίγα λόγια για εσάς και για την επιχείρησή σας. 

Ονομάζομαι Κωνσταντίνος Ράικος, είμαι ο ιδρυτής της KRS Financial Control, εταιρίας που ασχολείται με την παροχή φορολογικών και λογιστικών υπηρεσιών. Διαθέτω MSc στη Χρηματοοικονομική Λογιστική. Η επαφή μου με τη λογιστική επιστήμη, τα οικονομικά και τους αριθμούς ξεκίνησε από το Λύκειο. Εκεί, ένιωσα για πρώτη φορά την έλξη, και, ναι, έχω επιλέξει συνειδητά να κάνω αυτό το επάγγελμα.

Από τότε βέβαια πολλά άλλαξαν: σπουδές, σεμινάρια και συνεχής επιμόρφωση με σκοπό την εμβάθυνση και την επαγγελματική ολοκλήρωση. Ίδρυσα την KRS το 2011, η οποία έχει θεματική ανάπτυξη μέχρι σήμερα σε τζίρο και πελάτες. Βασική αρχή μου, την οποία έχω περάσει και στους συνεργάτες μου, είναι

η κατανόηση των αναγκών του κάθε πελάτη χωριστά, σύμφωνα με τις οποίες δημιουργείται το πακέτο των υπηρεσιών. Για την επίτευξη αυτής, έχουμε δημιουργήσει κάποια συστήματα για την έγκυρη ενημέρωση των πελατών μας εγκαίρως και με επιστημονική προσέγγιση. Αυτά τα συστήματα μας διαφοροποιούν από κάθε ανταγωνιστή και μας δίνουν προβάδισμα στην ποιότητα της υπηρεσίας που προσφέρουμε.

2. Πώς σας δημιουργήθηκε η ιδέα και πoια ήταν η αφορμή για να ξεκινήσετε;

Η ιδέα γεννήθηκε πολύ νωρίς. Παρατηρούσα συνεχώς τη λειτουργία των επιχειρήσεων. Αυτό που δεν μπορούσα να δεχτώ και να καταλάβω ποτέ είναι πώς γίνεται οι επιχειρήσεις που ήταν συμμορφωμένες με την εκάστοτε νομοθεσία και πλήρωναν, προφανώς, περισσότερα χρήματα σε φόρους, ασφαλιστικές εισφορές κ.λπ. κατάφερναν να χαράσσουν μια επιτυχημένη πορεία και να έχουν μεγαλύτερη διάρκεια από τις επιχειρήσεις που ήταν ατίθασες.

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ: ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ +Eπιχειρηματικότητα online περιοδικό