Δημιουργια Επιχειρησεων - Λογιστικό Γραφείο KRS
Δημιουργια Επιχειρησεων

Δημιουργία Επιχειρήσεων

Η συνεχώς αναπτυσσόμενη πορεία των Ελληνικών επιχειρήσεων τα τελευταία χρόνια δημιουργεί ένα κλίμα αισιοδοξίας για την εγχώρια επιχειρηματικότητα, θέτοντας πιο γερές βάσεις για την προσέλκυση ακόμη περισσότερων επαγγελματιών.

Το λογιστικό μας γραφείο στέκεται δίπλα σε κάθε νέο επιχειρηματία ο οποίος στοχεύει στη δημιουργία της δικής του επιχείρησης, παρέχοντας του λογιστικές υπηρεσίες υψηλής ποιότητας.

δημιουργία επιχειρήσεων KRS

ΙΚΕ

Η ΙΚΕ, αποτελεί μια νέα μορφή εταιρίας, η οποία παρουσιάστηκε στον ελληνικό επιχειρηματικό χώρο το 2012. Από την αρχή εμφάνισης της ιδιωτικής κεφαλαιουχικής εταιρείας, έγινε ξεκάθαρη η ανάγκη για την ύπαρξη ευέλικτων λύσεων για παλιούς αλλά και νέους επιχειρηματίες. Η ύπαρξη τέτοιων ευέλικτων και καινοτόμων λύσεων ήταν γεγονός πως θα βοηθούσαν ριζικά στην καταπολέμηση της γραφειοκρατίας. Η παραπάνω ανάγκη υπήρξε και ο βασικός λόγος για τον οποίο η ΙΚΕ εξελίχθηκε τόσο γρήγορα στη δημοφιλέστερη εταιρική μορφή στην Ελλάδα.

Το λογιστικό γραφείο της KRS εξειδικεύτηκε από την πρώτη στιγμή στην συγκεκριμένη εταιρική μορφή.

Το λογιστικό γραφείο της KRS ειδικεύεται:

  • Στη διαδικασία ίδρυσης
  • Τη λογιστική τήρηση
  • Στο business consulting

Το 2019 μάλιστα, η KRS έγινε το leading λογιστικό γραφείο στην Αττική, πραγματοποιώντας το 10% των νέων ενάρξεων σε ΙΚΕ για το έτος, ανάμεσα σε 2600 λογιστικά γραφεία!

Άν θέλετε να μάθετε περισσότερα για τη συγκεκριμένη διάκριση της KRS, πατήστε εδώ.

Startups

Οι startups αποτελούν έναν από τους βασικότερους τομείς δραστηριοποίησης της KRS. 

Καθώς το οικοσύστημα των startups εξελίσσεται με ταχύτατους ρυθμούς, οι απαιτήσεις για συνεχή ενημέρωση γύρω από επενδυτικά σχήματα αλλά και διεθνείς εξελίξεις αυξάνεται συνεχώς. 

Είναι εξάλλου γεγονός πως μία startup χρειάζεται ένα λογιστικό γραφείο ικανό να της προσφέρει άμεσα και αποτελεσματικά τις λογιστικές υπηρεσίες που χρειάζεται.

Το λογιστικό γραφείο με εξειδίκευση στις Startup εταιρίες

Στην KRS εξειδικευόμαστε στις startup εταιρίες! 

Εκτός από την εξειδίκευση μας στη λογιστική τήρηση των εταιριών, προχωράμε την συνεργασία μας με τις startup της
ελληνικής αγοράς, ένα βήμα παρακάτω. 

Αποκτούμε ενεργό ρόλο ως σύμβουλοι – λογιστές των πρωτοπόρων νεοφυών επιχειρήσεων του κλάδου!

Κάθε startup εταιρεία γνωρίζει πως το λογιστικό γραφείο μας, βρίσκεται δίπλα της,  ενισχύοντας την με τις υπηρεσίες μας και επιτρέποντας της να πράξει αυτό που κάνει καλύτερα, να αλλάξει τον κόσμο. 

Είμαστε δίπλα στους founders, απαλλάσσοντας τους από το άγχος, ενώ ταυτόχρονα τους ενημερώνουμε αναλυτικά για όλα τα οικονομικά στοιχεία της εταιρείας τους.

 

Ο λογιστής των Startup εταιριών
Ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα της εταιρείας, είναι το γεγονός πως ο CEO μας, Κωνσταντίνος Ράικος, είναι ένας από τους πιο ενεργούς Angel Investors του χώρου.

Το γεγονός αυτό όχι μόνο μας βοήθησε να αποκτήσουμε την απαραίτητη τεχνογνωσία γύρω από τις startup, αλλά καθόρισε την εταιρική μας κουλτούρα. Ως εταιρεία, θεωρούμαστε πλέον οι ειδικοί στη χώρα!

Το mentality, άλλωστε, του λογιστικού γραφείου μας είναι αυτό μίας startup, καθώς θεωρούμε πως έχοντας παρόμοιο mindset με τις startup εταιρείες που αναλαμβάνουμε, μπορούμε να χτίσουμε τις δικές μας ιστορίες επιτυχίας. Συγκεκριμένα έχουμε καινοτομήσει στον κλάδο μας δημιουργώντας τις καινοτόμες εφαρμογές:

Το 2020, εν μέσω πανδημίας, εξελίξαμε τις λογιστικές υπηρεσίες μας, δημιουργώντας το project του Παρασκευά Φορολογά, του πρώτου ψηφιακού λογιστηρίου, το οποίο παρουσιάστηκε στην ελληνική αγορά αλλάζοντας τα δεδομένα.

Βραχυχρόνιες μισθώσεις

Ένας ακόμα τομέας τον οποίο καλύπτουν οι λογιστικές υπηρεσίες μας είναι αυτός των Βραχυχρόνιων Μισθώσεων

Οι Βραχυχρόνιες Μισθώσεις αποτελούν ακόμη ένα κλάδο στον οποίο, το λογιστικό γραφείο της KRS ξεχώρισε τα τελευταία χρόνια.

Συνεχίζουμε να βοηθάμε, με επιτυχία, τους πελάτες μας, να προσαρμόζονται στα δεδομένα αυτής της νέας και γρήγορα αναπτυσσόμενης αγοράς.

Μεγαλύτερος μας σύμμαχος τα γρήγορα αντανακλαστικά μας και η δυνατότητα μας να δημιουργούμε στοχευμένα εργαλεία διαχείρισης. 

Έως σήμερα, στην KRS, στηρίζουμε με τις καινοτόμες λογιστικές υπηρεσίες μας, μερικές από τις πλέον επιτυχημένες εταιρίες στο χώρο.

Αποστολή μας, να φροντίζουμε συνεχώς τις ανάγκες αυτών των εταιριών, παρέχοντας τους λογιστικές υπηρεσίες εξαιρετικής ποιότητας, και να μεγιστοποιούμε μέσω της συμβουλευτικής, τις επιχειρηματικές τους ευκαιρίες.

Πως θα με βοηθήσει η KRS;

Πως μπορεί ένα λογιστικό γραφείο να σας βοηθήσει να πετύχετε τους στόχους σας; Το όραμά μας στην KRS είναι πολύ ξεκάθαρο: 

«Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε μία κοινωνία επιχειρηματικότητας που θα αναπτύσσει τα μέλη της και θα συνεισφέρει στη δημιουργία των μεγαλύτερων επιχειρήσεων στον κόσμο.»

Από την πρώτη κιόλας στιγμή της επίσημης επιχειρηματικής σας δραστηριοποίησης, η λογιστική εταιρεία της KRS θα αναδειχθεί σε έναν πολύτιμο σύμβουλο και συνεργάτη.

 

Εμπιστευόμενοι την KRS:

  • Θα έχετε τα πλεονεκτήματα του εσωτερικού λογιστηρίου

Θα έχετε άμεση ενημέρωση των οικονομικών σας μέσω της εφαρμογής KRS Reporting ή της ψηφιακής αρχειοθέτησης μέσω του KRS Invoice)

  • Θα γνωρίζετε ανά πάσα στιγμή τον φόρο ή το ΦΠΑ που σας αναλογεί

Σε καθημερινή βάση, από τις 8:00 το πρωί μέχρι τις 20:00 το βράδυ η ομάδα μας είναι έτοιμη να σας εξυπηρετήσει!

  • Θα έχετε τα πλεονεκτήματα του εξωτερικού συμβούλου

Μειωμένο κόστος και την παροχή υπηρεσιών από μία έμπειρη ομάδα μας η οποία είναι εξειδικευμένη σε θέματα Φορολογίας, Λογιστικής και Εργατικών!

H καταρτισμένη ομάδα μας σας κατευθύνει σε κάθε βήμα από την έναρξη έως τη διαχείριση της εταιρείας σας, με σύγχρονα μέσα και τεχνικές, ελαχιστοποιώντας τον χρόνο επίλυσης των καθημερινών ζητημάτων και αναζητώντας την πλέον συμφέρουσα επιλογή για τα θέματα που σας απασχολούν.

Στόχος μας είναι να φροντίσουμε για την εύρυθμη λειτουργία της επιχείρησής σας, εξασφαλίζοντας σας τον απαραίτητο χρόνο για την ανάπτυξή της!

Τι θα μου προσφέρει η KRS στην πορεία;

Η συνεργασία με το λογιστικό γραφείο της KRS αφορά κάτι βαθύτερο από την λογιστική τήρηση των βιβλίων σας. 

Επιλέγοντας την ομάδα μας, αποκτάτε πρόσβαση σε μία σειρά εξατομικευμένων υπηρεσιών, οι οποίες καλύπτουν το ευρύτερο φάσμα των αναγκών μιας επιχείρησης, για σωστή λειτουργία και οργάνωση.

Παράλληλα αποκτάτε πρόσβαση σε μοναδική εργαλεία τα οποία έχουν σχεδιαστεί για να ανταποκρίνονται στις ιδιαίτερες ανάγκες της επιχείρησης σας.

Από την έναρξη της επιχείρησης σας, μέχρι και την καθημερινή λειτουργία της, οργανώνουμε μαζί την επόμενη μέρα, έχοντας ως βασικό μας στόχο την ανάπτυξή της.

Στο λογιστικό γραφείο της KRS, αντιμετωπίζουμε τις ανάγκες όλων των εταιριών, ανεξαρτήτου μεγέθους ή μορφής, με τον ίδιο σεβασμό. Από την πρώτη ημέρα συνεργασίας μας, έχετε τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε τις εφαρμογές:

·       KRS Invoice

·       KRS Reporting 

Οι συγκεκριμένες εφαρμογές, σας παρέχουν μια μοναδική για τα ελληνικά δεδομένα υπηρεσία, η οποία σας πληροφορεί με άμεσο και ουσιαστικό τρόπο για:

  • Την πορεία της επιχείρησης σας
  • Τα οικονομικά της αποτελέσματα
  • Τους φόρους
  • Τις υποχρεώσεις σας 

Σκοπός του KRS Reporting είναι να παρέχει ταχύτατα όλα τα απαραίτητα στοιχεία που θα βοηθήσουν στην άμεση λήψη αποφάσεων.

Το λογιστικό γραφείο μας, φροντίζει επίσης για τη σωστή τήρηση του φυσικού και ψηφιακού σας αρχείου, εφαρμόζοντας σε κάθε ενέργεια τα πιστοποιημένα πρότυπα που ακολουθεί. Ταυτόχρονα, η εταιρεία μας σας ενημερώνει άμεσα όχι μόνο για τις υποχρεώσεις σας, αλλά και για όλα τα διαθέσιμα προγράμματα χρηματοδότησης που σας αφορούν.

Τι χρειάζεται για να ιδρύσω Ανώνυμη Εταιρεία;
1. Η Ανώνυμη Εταιρία (ΑΕ) μπορεί να ιδρυθεί και από ένα πρόσωπο.
2. Καταστατικό της εταιρείας το οποίο συντάσσεται σε συμβολαιογραφικό έγγραφο, ή με ιδιωτικό έγγραφο, αν υιοθετείται πρότυπο καταστατικό το οποίο πρέπει να γίνει σε πιστή αντιγραφή. Αν βάσει ειδικής νομοθεσίας απαιτείται το καταστατικό να λάβει συμβολαιογραφικό τύπο π.χ στην περίπτωση εισφοράς ακινήτου, τότε η σύσταση μπορεί να γίνει μόνο μέσω Πιστοποιημένου Συμβολαιογράφου.
3. Έδρα της εταιρείας.
4. Ασφάλιση στον ΟΑΕΕ έχουν οι μέτοχοι με ποσοστό συμμετοχής 3% και άνω.
5. Το ελάχιστο ύψος μετοχικού κεφαλαίου είναι 25.000 ευρώ.
6. Η έναρξη της Ανώνυμης Εταιρείας (ΑΕ) γίνεται ηλεκτρονικά μέσώ της e-ΥΜΣ του Γ.Ε.Μ.Η (Υπηρεσία μιας Στάσης).

 

Ποια είναι τα βήματα ίδρυσης;
1ο Βήμα: Έλεγχος για το αν απαιτείται ειδική άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.
2ο Βήμα: Εύρεση χώρου εγκατάστασης.
3ο Βήμα: Συλλογή δικαιολογητικών έναρξης.
4ο Βήμα: Πρότυπο Καταστατικό εταιρείας.
5ο Βήμα: Έναρξη Εταιρείας μέσω e-ΥΜΣ
6ο Βήμα: Εγγραφή ΕΦΚΑ

 

Τι πρέπει να ξέρω για τις Ανώνυμες Εταιρείες;
1. Έναρξη σε λίγα λεπτά.

2. Ελάχιστο κεφάλαιο 25.000 ευρώ.
3. Η μακρά διάρκειά ζωής της (συνήθως 50 ετών ή και αορίστου διάρκειας).
4. Περιορισμένη ευθύνη των μετόχων.
5. Ύπαρξη καταστατικού που προβλέπει το σκοπό, τον τρόπο λειτουργίας και την άσκηση διοίκησης.
6. Μόνο η περιουσία της εταιρίας και όχι των εταίρων, ευθύνεται για τις εταιρικές υποχρεώσεις.
7. Μη υποχρεωτική Ασφάλιση στον Ο.Α.Ε.Ε. για τους μετόχους με ποσοστό κάτω του 3%.
8. Ύπαρξη δύο οργάνων. Της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων και του Διοικητικού Συμβουλίου.
9. Η λήψη αποφάσεων γίνεται κατά πλειοψηφία.
10. Διαίρεση του κεφαλαίου σε ίσα μερίδια, που ενσωματώνονται σε τίτλους, τις μετοχές.
11. Η λειτουργία τους, διέπεται από αυστηρούς όρους δημοσιότητας τόσο κατά την ίδρυσή τους, όσο και κατά τη διάρκεια της ζωής τους.

 

Η ανώνυμη εταιρεία είναι κεφαλαιουχική εταιρεία με νομική προσωπικότητα, για τα χρέη της οποίας ευθύνεται μόνο η ίδια με την περιουσία της. Κάθε ανώνυμη εταιρεία είναι εμπορική, έστω και αν ο σκοπός της δεν είναι η άσκηση εμπορικής επιχείρησης, σύμφωνα με το άρθρο 1 του ν. 4548/2018. Τα βασικά χαρακτηριστικά της ανώνυμης εταιρείας είναι τα ακόλουθα:

 

Πώς φορολογείται μία Α.E.;
Τα κέρδη από Ανώνυμη Εταιρεία φορολογούνται με συντελεστή 22% και 5% στη διανομή των κερδών της, με ποσοστό προκαταβολής φόρου για τα 3 πρώτα έτη, 40%.

 

Τι χρειάζεται για να ιδρύσω Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία (ΙΚΕ);
1. Η Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία (ΙΚΕ) μπορεί να ιδρυθεί και από ένα πρόσωπο.
2. Καταστατικό της εταιρείας το οποίο συντάσσεται σε ιδιωτικό έγγραφο.
3. Έδρα της εταιρείας.
4. Ασφάλιση στον ΟΑΕΕ έχουν υποχρέωση μόνο οι διαχειριστές της εταιρείας.
5. Η έναρξη της ΙΚΕ γίνεται ηλεκτρονικά μέσώ της e-ΥΜΣ του Γ.Ε.Μ.Η (Υπηρεσία μιας Στάσης).

 

Ποια είναι τα βήματα ίδρυσης;
1ο Βήμα: Έλεγχος για το αν απαιτείται ειδική άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.
2ο Βήμα: Εύρεση χώρου εγκατάστασης.
3ο Βήμα: Συλλογή δικαιολογητικών έναρξης.
4ο Βήμα: Πρότυπο Καταστατικό εταιρείας.
5ο Βήμα: Έναρξη Εταιρείας μέσω e-ΥΜΣ
6ο Βήμα: Εγγραφή ΕΦΚΑ

 

Τι πρέπει να ξέρω για την Ιδιωτικές Κεφαλαιουχικές Εταιρείες;

1. Έναρξη σε μόλις 13 λεπτά.
2. Η πιο ευέλικτη μορφή κεφαλαιουχικής εταιρείας.
3. Μη υποχρεωτική ασφάλιση στον ΕΦΚΑ όλων των εταίρων, αλλά μόνο του διαχειριστή.
4. Μόνο η περιουσία της εταιρίας και όχι των εταίρων, ευθύνεται για τις εταιρικές υποχρεώσεις.
5. Ύπαρξη καταστατικού που προβλέπει το σκοπό, τον τρόπο λειτουργίας και την άσκηση διοίκησης.

 

Η Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία (Ι.Κ.Ε.) είναι η νέα μορφή εταιρείας που εισήχθη με τον Ν.4072/2012 και η KRS ίδρυσε από τις πρώτες εταιρείες με αυτή τη μορφή στην Ελλάδα, δείχνοντας το δρόμο. Η Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία είναι κεφαλαιουχική εταιρεία.

 

Πώς φορολογείται μία Ι.Κ.Ε.;
Τα κέρδη από Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία (ΙΚΕ) φορολογούνται με συντελεστή 22% και 5% στη διανομή των κερδών της με ποσοστό προκαταβολής φόρου για την επόμενη χρονιά, 40% για τα 3 πρώτα έτη.

 

Τι χρειάζεται για να ιδρύσω Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης (ΕΠΕ);

1. Η Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης (ΕΠΕ) μπορεί να ιδρυθεί και από ένα πρόσωπο.
2. Καταστατικό της εταιρείας το οποίο συντάσσεται με συμβολαιογραφικό έγγραφο εκτός εάν από τους ιδρυτές εταίρους επιλεγεί η χρήση του «προτύπου καταστατικού» (αρθ.9 ν 4441/2016) και μόνο στην περίπτωση που ακολουθηθεί πιστά και χωρίς καμία παρέκκλιση το αποκλειστικό περιεχόμενο αυτού.
3. Έδρα της εταιρείας.
4. Ασφάλιση στον ΟΑΕΕ.
5. Η έναρξη της Εταιρείας Περιορισμένης Ευθύνης (ΕΠΕ) γίνεται ηλεκτρονικά μέσώ της e-ΥΜΣ του Γ.Ε.Μ.Η (Υπηρεσία μιας Στάσης).

 

Ποια είναι τα βήματα ίδρυσης;
1ο Βήμα: Έλεγχος για το αν απαιτείται ειδική άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.
2ο Βήμα: Εύρεση χώρου εγκατάστασης.
3ο Βήμα: Συλλογή δικαιολογητικών έναρξης.
4ο Βήμα: Πρότυπο Καταστατικό εταιρείας.
5ο Βήμα: Έναρξη Εταιρείας μέσω e-ΥΜΣ
6ο Βήμα: Εγγραφή ΕΦΚΑ

 

Τι πρέπει να ξέρω για τις Εταιρείες Περιορισμένης Ευθύνης;
1. Έναρξη σε λίγα λεπτά
2. Έλευθερος καθορισμός ύψους κεφαλάιου
3. Έχει ορισμένη διάρκεια ζωής
4. Περιορισμένη ευθύνη των εταίρων
5. Ύπαρξη καταστατικού που προβλέπει το σκοπό, τον τρόπο λειτουργίας και την άσκηση διοίκησης
6. Μόνο η περιουσία της εταιρίας και όχι των εταίρων, ευθύνεται για τις εταιρικές υποχρεώσεις
7. Διαίρεση του κεφαλαίου σε εταιρικά μερίδια.
8. Ύπαρξη δύο οργάνων. Της Γενικής Συνέλευσης των εταίρων και του Διαχειριστή.
9. Η λειτουργία τους, διέπεται από συγκεκριμένους όρους δημοσιότητας τόσο κατά την ίδρυσή τους, όσο και κατά τη διάρκεια της ζωής τους.

 

Η εταιρεία περιορισμένης ευθύνης είναι κεφαλαιουχική εταιρεία με νομική προσωπικότητα, για τα χρέη της οποίας ευθύνεται μόνο η ίδια με την περιουσία της. Σύμφωνα με το άρθρο 3 του Ν.3190/1955, η Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης είναι εμπορική, έστω και αν ο σκοπός αυτής δεν είναι εμπορική επιχείρηση, ωστόσο απαγορεύεται η άσκηση ορισμένων δραστηριοτήτων, όπως τραπεζικές, ασφαλιστικές, χρηματιστηριακές, διαχείριση χαρτοφυλακίου αξιόγραφων, διαχείριση αμοιβαίων κεφαλαίων, χρηματοδοτική μίσθωση, πρακτορεία επιχειρηματικών απαιτήσεων, προώθηση και υλοποίηση επενδύσεων υψηλής τεχνολογίας (μόνο venture capital) και αθλητικές δραστηριότητες.

 

Πώς φορολογείται μία Ε.Π.Ε.
Τα κέρδη από Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης φορολογούνται με συντελεστή 22% και 5% στη διανομή των κερδών της με ποσοστό προκαταβολής φόρου για τα 3 πρώτα έτη, 40%.

 

Τι πρέπει να ξέρω για τα υποκαταστήματα Αλλοδαπής;
1. Έναρξη σε λίγα λεπτά
2. Ελεύθερος καθορισμός ύψους κεφαλαίου
3. Έχει ορισμένη διάρκεια ζωής
4. Περιορισμένη ευθύνη των εταίρων
5. Ύπαρξη καταστατικού που προβλέπει το σκοπό, τον τρόπο λειτουργίας και την άσκηση διοίκησης
6. Μόνο η περιουσία της εταιρίας και όχι των εταίρων, ευθύνεται για τις εταιρικές υποχρεώσεις
7. Διαίρεση του κεφαλαίου σε εταιρικά μερίδια.
8. Ύπαρξη δύο οργάνων. Της Γενικής Συνέλευσης των εταίρων και του Διαχειριστή.
9. Η λειτουργία τους, διέπεται από συγκεκριμένους όρους δημοσιότητας τόσο κατά την ίδρυσή τους, όσο και κατά τη διάρκεια της ζωής τους.

 

Η εταιρεία περιορισμένης ευθύνης είναι κεφαλαιουχική εταιρεία με νομική προσωπικότητα, για τα χρέη της οποίας ευθύνεται μόνο η ίδια με την περιουσία της. Σύμφωνα με το άρθρο 3 του Ν.3190/1955, η Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης είναι εμπορική, έστω και αν ο σκοπός αυτής δεν είναι εμπορική επιχείρηση, ωστόσο απαγορεύεται η άσκηση ορισμένων δραστηριοτήτων, όπως τραπεζικές, ασφαλιστικές, χρηματιστηριακές, διαχείριση χαρτοφυλακίου αξιογράφων, διαχείριση αμοιβαίων κεφαλαίων, χρηματοδοτική μίσθωση, πρακτορεία επιχειρηματικών απαιτήσεων, προώθηση και υλοποίηση επενδύσεων υψηλής τεχνολογίας (μόνο venture capital) και αθλητικές δραστηριότητες.

 

Πώς φορολογείται ένα υποκατάστημα Αλλοδαπής;
Τα κέρδη από Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης φορολογούνται με συντελεστή 22% και 5% στη διανομή των κερδών της με ποσοστό προκαταβολής φόρου για τα 3 πρώτα έτη, 40%.

 

Τι χρειάζεται για να ιδρύσω Ομόρρυθμη Εταιρεία (ΟΕ);
1. Έναρξη σε λίγα λεπτά.
2. Για την ίδρυση Ομόρρυθμης Εταιρείας χρειάζονται τουλάχιστον δύο εταίροι.
3. Καταστατικό της εταιρείας το οποίο συντάσσεται σε ιδιωτικό έγγραφο.
4. Έδρα της εταιρείας.
5. Δεν απαιτείται συγκεκριμένο ύψος εταιρικού κεφαλαίου.
6. Η έναρξη της Ομόρρυθμής Εταιρείας (ΟΕ) γίνεται ηλεκτρονικά μέσώ της e-ΥΜΣ του Γ.Ε.Μ.Η (Υπηρεσία μιας Στάσης).

 

Ποια είναι τα βήματα ίδρυσης;
1ο Βήμα: Έλεγχος για το αν απαιτείται ειδική άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.
2ο Βήμα: Εύρεση χώρου εγκατάστασης.
3ο Βήμα: Συλλογή δικαιολογητικών έναρξης.
4ο Βήμα: Πρότυπο Καταστατικό εταιρείας.
5ο Βήμα: Έναρξη Εταιρείας μέσω e-ΥΜΣ
6ο Βήμα: Εγγραφή ΕΦΚΑ

 

Τι πρέπει να ξέρω για τις Ομόρρυθμες Εταιρείες;
1. Έναρξη σε λίγα λεπτά
2. Υψηλή πιστοληπτική ικανότητα.
3. Απεριόριστη Ευθύνη Ομόρρυθμων εταίρων με την προσωπική τους περιουσία.
4. Υποχρεωτική ασφάλιση στον Ο.Α.Ε.Ε όλων των εταίρων.
5. Ύπαρξη καταστατικού που προβλέπει το σκοπό, τον τρόπο λειτουργίας και την άσκηση διοίκησης.
6. Δεν φορολογείται η διανομή κερδών.

 

Η Ομόρρυθμη εταιρεία είναι προσωπική επιχείρηση και για τη σύσταση της χρειάζονται τουλάχιστον 2 εταίροι. Η Ο.Ε. αποτελεί το μοναδικό εταιρικό τύπο, όπου όλοι οι εταίροι συνευθύνονται παράλληλα με το νομικό πρόσωπο για τα εταιρικά χρέη και μάλιστα και με την ατομική τους περιουσία. Η ρύθμιση αυτή, καθιερώνει την απεριόριστη και εις ολόκληρον με την εταιρεία, ευθύνη των ομορρύθμων εταίρων σε σχέση με τις αναληφθείσες υποχρεώσεις του νομικού προσώπου, ανεξάρτητα από τη γενεσιουργό αιτία τους, δηλαδή είτε αυτές προκύπτουν από σύμβαση είτε από αδικοπραξία είτε από άλλο λόγο. Η Ομόρρυθμη εταιρεία ενδείκνυται για εταιρείες όπου επιθυμούν να έχουν μεγάλη πιστοληπτική ικανότητα εξαιτίας της ιδιαιτερότητας που αναφέραμε παραπάνω.

 

Πώς φορολογείται μία Ο.Ε.;
Τα κέρδη από Ομόρρυθμη Εταιρεία φορολογούνται με συντελεστή 22% και η προκαταβολήτου φόρου για τα 3 πρώτα έτη ανέρχεται σε 40 %.

 

Τι χρειάζεται για να ιδρύσω Ετερόρρυθμη Εταιρεία;
1ο Βήμα: Έλεγχος για το αν απαιτείται ειδική άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.
2ο Βήμα: Εύρεση χώρου εγκατάστασης.
3ο Βήμα: Συλλογή δικαιολογητικών έναρξης.
4ο Βήμα: Πρότυπο Καταστατικό εταιρείας.
5ο Βήμα: Έναρξη Εταιρείας μέσω e-ΥΜΣ
6ο Βήμα: Εγγραφή ΕΦΚΑ

 

Ποια είναι τα βήματα ίδρυσης;
1ο Βήμα: Έλεγχος για το αν απαιτείται ειδική άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.
2ο Βήμα: Εύρεση χώρου εγκατάστασης.
3ο Βήμα: Συλλογή δικαιολογητικών έναρξης.
4ο Βήμα: Πρότυπο Καταστατικό εταιρείας.
5ο Βήμα: Έναρξη Εταιρείας μέσω e-ΥΜΣ
6ο Βήμα: Εγγραφή ΕΦΚΑ

 

Τι πρέπει να ξέρω για τις Ετερόρρυθμες Εταιρείες;
1. Έναρξη σε λίγα λεπτά.
2. Ύπαρξη καταστατικού που προβλέπει το σκοπό, τον τρόπο λειτουργίας και την άσκηση διοίκησης.
3. Απεριόριστη Ευθύνη Ομόρρυθμων εταίρων.
4. Υποχρεωτική ασφάλιση στον Ο.Α.Ε.Ε όλων των εταίρων.
5. Υψηλή πιστοληπτική ικανότητα.

 

Η Ετερόρρυθμη εταιρεία είναι προσωπική επιχείρηση και για τη σύσταση της χρειάζονται τουλάχιστον 2 εταίροι εκ των οποίων ο ένας θα είναι Ομόρρυθμος και άλλος Ετερόρρυθμος εταίρος. Ο Ομόρρυθμος εταίρος συνευθύνεται παράλληλα με το νομικό πρόσωπο για τα εταιρικά χρέη και μάλιστα με την ατομική του περιουσία. Η συγκεκριμένη μορφή επιχείρησης ενδείκνυται για εταιρείες όπου επιθυμούν να έχουν μεγάλη πιστοληπτική ικανότητα και να παρουσιάζουν έναν εταιρικό τύπο για τις συναλλαγές τους.

 

Πώς φορολογείται μία Ε.Ε.;
Τα κέρδη από Ομόρρυθμη Εταιρεία φορολογούνται με συντελεστή 22% και η προκαταβολήτου φόρου για τα 3 πρώτα έτη ανέρχεται σε 40 %.

 

Τι χρειάζεται για να ιδρύσω Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία;
1. Η Εταιρεία Αστική Μη Κερδοσκοπική (Α.Μκ.Ε.) μπορεί να ιδρυθεί από τουλάχιστον δύο συμβαλλόμενους.
2. Ύπαρξη χώρου εγκατάστασης. (Ο χώρος εγκατάστασης αποδεικνύεται είτε με μισθωτήριο ή παραχωρητήριο, είτε με συμβόλαιο ιδιοκτησίας ακινήτου, αν πρόκειται για ιδιόκτητο χώρο.)
3. Καταστατικό που συντάσσεται με ιδιωτικό έγγραφο και δημοσιεύεται στο πρωτοδικείο.
4. Απαλλακτικό από τον ΟΑΕΕ.
5. Έναρξη εργασιών (με απόφαση του Εφόρου κρίνεται κάθε φορά ο μη κερδοσκοπικός χαρακτήρας της επιχείρησης).

 

Ποια είναι τα βήματα ίδρυσης;
1ο Βήμα: Ύπαρξη Καταστατικού.
2ο Βήμα: Εύρεση χώρου εγκατάστασης.
3ο Βήμα: Εγγραφή στο Επιμελητήριο.
4ο Βήμα: Έναρξη στην αρμόδια Δ.Ο.Υ.

 

Τι πρέπει να ξέρω για τις Αστικές Μη Κερδοσκοπικές Εταιρείες;
1. Έναρξη σε 2 ημέρες.
2. Ύπαρξη Καταστατικού.
3. Χαμηλό λειτουργικό κόστος.
4. Ο προϊστάμενος της Δ.Ο.Υ. ερευνά τον πραγματικό σκοπό της εταιρείας.

 

Πρέπει να είναι πραγματικός ο χαρακτηρισμός της εταιρείας ως Αστική μη Κερδοσκοπική. Χαρακτηρισμός ενός νομικού προσώπου ως μη κερδοσκοπικού, ανεξάρτητα από το χαρακτηρισμό που του έχουν δώσει οι ιδρυτές του και προκύπτει από το καταστατικό, κρίνεται σε κάθε περίπτωση από τον αρμόδιο προϊστάμενο ΔOY, καθώς εξαρτάται από τα πραγματικά περιστατικά.

 

Πώς φορολογείται μία Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία; (όχι για συνδρομές ή δωρεές);
Τα κέρδη από Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία φορολογούνται με συντελεστή 22%, με ποσοστό προκαταβολής φόρου για την επόμενη χρονιά, 100%.

 

Τι χρειάζεται για να ιδρύσω Ατομική Επιχείρηση;
1. Ύπαρξη χώρου εγκατάστασης. Ο χώρος εγκατάστασης αποδεικνύεται είτε με μισθωτήριο ή παραχωρητήριο, είτε με συμβόλαιο ιδιοκτησίας ακινήτου, αν πρόκειται για ιδιόκτητο χώρο.
2. Υποχρεωτική ασφάλιση στον ΟΑΕΕ.
3. Βεβαίωση Πληροφόρησης Προκατοχύρωσης Επωνυμίας / Διακριτικού Τίτλου.
Αφορά το δικαίωμα χρήσης της Επωνυμίας / Διακριτικού Τίτλου που προτίθεστε να χρησιμοποιήσετε στην επιχείρησή σας. Χορηγείται από το οικείο Επιμελητήριο.
4. ΑΦΜ και Βεβαίωση Έναρξης Δραστηριότητας.
Χρησιμοποιείτε το υπάρχον ΑΦΜ σας ενώ η βεβαίωση χορηγείται από την αρμόδια Δ.Ο.Υ. της περιφέρειας στην οποία θα εγκατασταθεί ή υπάγεται η επιχείρησή σας.
5. Εγγραφή στο οικείο επιμελητήριο

 

Ποια είναι τα βήματα ίδρυσης;
1ο Βήμα: Έλεγχος για το αν απαιτείται ειδική άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.
2ο Βήμα: Εύρεση χώρου εγκατάστασης.
3ο Βήμα: Εγγραφή στο Επιμελητήριο.
4ο Βήμα: Έναρξη στην αρμόδια Δ.Ο.Υ.
5ο Βήμα: Εγγραφή στον ΟΑΕΕ.

 

Τι πρέπει να ξέρω για τις Ατομικές Επιχειρήσεις;
1. Έναρξη σε 2 ημέρες.
2. Ευέλικτη μορφή επιχείρησης.
3. Χαμηλό λειτουργικό κόστος.

 

Πώς φορολογείται μία Ατομική Επιχείρηση;
Τα κέρδη από Ατομική Επιχείρηση φορολογούνται σύμφωνα με την ακόλουθη κλίμακα:
Φορολογητέο εισόδημα (ευρώ) Συντελεστής (%)
0-10.000 9%
10.001-20.000 22%
20.001-30.000 28%
30.001-40.000 36%
40.001- 44%

 

Παράδειγμα Φορολογίας Ατομικής Επιχείρησης:
Για επιχείρηση με κέρδη 52.000€ κατά το Φορολογικό Έτος 2021, η Φορολογική επιβάρυνση είναι:
Οι πρώτες 10.000€ φορολογούνται με συντελεστή 9% , δηλαδή 10.000€ Χ 9% = 900€.
Οι επόμενες 10.000€ θα φορολογηθούν με συντελεστή 22% , δηλαδή 10.000€ Χ 22%= 2.200,00€.
Οι επόμενες 10.000€ θα φορολογηθούν με συντελεστή 28% , δηλαδή 10.000€ Χ 28%= 2.800,00€.
Οι επόμενες 10.000€ θα φορολογηθούν με συντελεστή 36% , δηλαδή 10.000€ Χ 36%= 3.600,00€.
Οι επόμενες 12.000€ θα φορολογηθούν με συντελεστή 44% , δηλαδή 12.000€ Χ 44%= 5.280,00€.
Συνολική Φορολογική Επιβάρυνση: 900€+2.200,00€+2.800,00 €+3.600,00€+5.280,00€= 14.780€*

*Στη Συνολική Φορολογική Επιβάρυνση θα υπολογιστεί και προκαταβολή φόρου 55%.
INFO: Για τα φυσικά πρόσωπα με πρώτη δήλωση έναρξης επιτηδεύματος από 1ης Ιανουαρίου 2013 και για τα τρία (3) πρώτα έτη άσκησης της δραστηριότητάς τους, ο φορολογικός συντελεστής του πρώτου κλιμακίου της κλίμακας της παραγράφου 1 του άρθρου 29 Ν.4172/2013 μειώνεται κατά πενήντα τοις εκατό (50%), εφόσον το ετήσιο ακαθάριστο εισόδημά (Τζίρος – χωρίς ΦΠΑ) τους από επιχειρηματική δραστηριότητα, δεν υπερβαίνει τις δέκα χιλιάδες (10.000) ευρώ.

 

Τι χρειάζεται για να ιδρύσω ΚΟΙΝΣΕΠ;
1. Η Εταιρεία Αστική Μη Κερδοσκοπική (Α.Μκ.Ε.) μπορεί να ιδρυθεί από τουλάχιστον δύο συμβαλλόμενους.
2. Ύπαρξη χώρου εγκατάστασης. (Ο χώρος εγκατάστασης αποδεικνύεται είτε με μισθωτήριο ή παραχωρητήριο, είτε με συμβόλαιο ιδιοκτησίας ακινήτου, αν πρόκειται για ιδιόκτητο χώρο.)
3. Καταστατικό που συντάσσεται με ιδιωτικό έγγραφο και δημοσιεύεται στο πρωτοδικείο.
4. Απαλλακτικό από τον ΟΑΕΕ.
5. Έναρξη εργασιών (με απόφαση του Εφόρου κρίνεται κάθε φορά ο μη κερδοσκοπικός χαρακτήρας της επιχείρησης).

 

Ποια είναι τα βήματα ίδρυσης;
1ο Βήμα: Ύπαρξη Καταστατικού.
2ο Βήμα: Εύρεση χώρου εγκατάστασης.
3ο Βήμα: Εγγραφή στο Επιμελητήριο.
4ο Βήμα: Έναρξη στην αρμόδια Δ.Ο.Υ.

 

Τι πρέπει να ξέρω για τις ΚΟΙΝΣΕΠ;
1. Έναρξη σε 2 ημέρες.
2. Ύπαρξη Καταστατικού.
3. Χαμηλό λειτουργικό κόστος.
4. Ο προϊστάμενος της Δ.Ο.Υ. ερευνά τον πραγματικό σκοπό της εταιρείας.

Πρέπει να είναι πραγματικός ο χαρακτηρισμός της εταιρείας ως Αστική μη Κερδοσκοπική. Χαρακτηρισμός ενός νομικού προσώπου ως μη κερδοσκοπικού, ανεξάρτητα από το χαρακτηρισμό που του έχουν δώσει οι ιδρυτές του και προκύπτει από το καταστατικό, κρίνεται σε κάθε περίπτωση από τον αρμόδιο προϊστάμενο ΔOY, καθώς εξαρτάται από τα πραγματικά περιστατικά.

 

Πώς φορολογείται μία ΚΟΙΝΣΕΠ;
Τα κέρδη από Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία φορολογούνται με συντελεστή 22%, με ποσοστό προκαταβολής φόρου για την επόμενη χρονιά, 100%.

 

ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ

Επικοινωνήστε μαζί μας

Μέσα από σκληρή δουλειά, έχουμε κερδίσει το σεβασμό των επιχειρηματικών και οικονομικών κοινοτήτων. Αυτός ο σεβασμός απεικονίζει τα διαφορετικά ταλέντα μας, την αφοσίωση και την ικανότητα μας να ανταποκριθούμε γρήγορα σε κάθε σας πρόβλημα.