Λογιστική Τήρηση Εταιρείας ΙΚΕ - Λογιστικό Γραφείο KRS
ΙΚΕ

ΙΚΕ

Ήδη από το 2012, όπου παρουσιάστηκε η ΙΚΕ ως νέα μορφή εταιρίας, έγινε ξεκάθαρη η ανάγκη για την ύπαρξη ευέλικτων λύσεων για τους επιχειρηματίες (νέους και παλιούς), οι οποίες θα βοηθήσουν ουσιαστικά στην καταπολέμηση της γραφειοκρατείας. 

Αυτός ήταν και ο βασικός λόγος που η ΙΚΕ εξελίχθηκε γρήγορα στη δημοφιλέστερη μορφή εταιρείας στην Ελλάδα.

Το εταιρικό αυτό σχήμα είναι το μοναδικό που αναγνωρίζει και αναγάγει σε ισότιμα μερίδια την εισφορά σε υπηρεσίες πέραν του κεφαλαίου, όπως είναι η εργασία και η ανάληψη εγγυητικής ευθύνης για τα χρέη της επιχείρησης, κάτι που ενισχύει σημαντικά την πιστοληπτική ικανότητα της εταιρείας.

KRS
Ελάτε να συζητήσουμε
Ψάχνετε αξιόπιστες και εξειδικευμένες λογιστικές υπηρεσίες;

Όταν μιλάμε για επιχειρήσεις χωρίς ανάγκη υψηλής κεφαλαιακής υποδομής (ιδίως επιχειρήσεις υπηρεσιών) η ευελιξία αυτή αποκτά ιδιαίτερη σημασία, καθώς δίνει τη δυνατότητα να συστηθεί η Κεφαλαιουχική Εταιρεία κατά βούληση των εταίρων της είτε ως ένα ακραιφνώς κεφαλαιουχικό σχήμα αποκλειστικά και μόνο με κεφαλαιουχικές εισφορές, είτε να διαμορφωθεί ένα σύστημα με έντονα προσωπικά χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, η αποδοχή των ποικίλων εισφορών (κεφαλαιακών και μη) “μετακομίζει” στο εταιρικό δίκαιο συμβατικές ρυθμίσεις που μέχρι πριν λίγα χρόνια στην περίπτωση μιας Α.Ε. ή ΕΠΕ δεν θα αποτελούσαν αντικείμενο παρά μόνο εξωεταιρικών συμβάσεων. 

Απλοποιεί επίσης τις σχέσεις των διάφορων μερών και τη λειτουργία της εταιρείας, διότι όλοι όσοι προβαίνουν σε παροχές προς την εταιρεία θεωρούνται εταίροι και έχουν τα δικαιώματα του εταίρου (επί των κερδών, να ψηφίζουν κλπ.).

Στην KRS εξειδικευτήκαμε από την πρώτη στιγμή στη συγκεκριμένη μορφή, τόσο σε διαδικαστικό (διαδικασία ίδρυσης και λογιστική τήρηση) όσο και συμβουλευτικό επίπεδο, με αποκορύφωμα το 2019 όπου κατείχαμε θέση leader στην Αττική, πραγματοποιώντας το 10% των νέων ενάρξεων σε ΙΚΕ για το έτος ανάμεσα σε 2.600 λογιστικά γραφεία.

ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ

Επικοινωνήστε μαζί μας

Μέσα από σκληρή δουλειά, έχουμε κερδίσει το σεβασμό των επιχειρηματικών και οικονομικών κοινοτήτων. Αυτός ο σεβασμός απεικονίζει τα διαφορετικά ταλέντα μας, την αφοσίωση και την ικανότητα μας να ανταποκριθούμε γρήγορα σε κάθε σας πρόβλημα.