Άδεια λόγω θανάτου συγγενούς - KRS
ΆρθραΆδεια λόγω θανάτου συγγενούς

Άδεια λόγω θανάτου συγγενούς

Με το άρθρο 9 της Ε.Γ.Σ.Σ.Ε. 2002-2002, θεσπίστηκε το δικαίωμα χορήγησης άδειας 2 ημερών με αποδοχές στους εργαζόμενους με εξαρτημένη σχέση εργασίας σε περίπτωση θανάτου συζύγου, τέκνων, γονέων και αδελφών.

Ωστόσο, με το άρθρο 8 της Ε.Γ.Σ.Σ.Ε. 2010-2012, διευκρινίζεται ότι η συγκεκριμένη άδεια, χορηγείται όχι μόνο στους εξ’ αίματος συγγενείς, αλλά και στους συγγενείς εξ’ αγχιστείας στην ίδια γραμμή και στον ίδιο βαθμό.

Σύμφωνα με το άρθρο 1462 του Αστικού Κώδικα, οι συγγενείς εξ αίματος του ενός από τους συζύγους είναι συγγενείς εξ αγχιστείας του άλλου στην ίδια γραμμή και τον ίδιο βαθμό. Το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση του συμφώνου συμβίωσης. Η συγγένεια εξ αγχιστείας εξακολουθεί να υπάρχει και μετά τη λύση ή την ακύρωση του γάμου, από τον οποίο δημιουργήθηκε.

Απάντηση

ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ

Επικοινωνήστε μαζί μας

Μέσα από σκληρή δουλειά, έχουμε κερδίσει το σεβασμό των επιχειρηματικών και οικονομικών κοινοτήτων. Αυτός ο σεβασμός απεικονίζει τα διαφορετικά ταλέντα μας, την αφοσίωση και την ικανότητα μας να ανταποκριθούμε γρήγορα σε κάθε σας πρόβλημα.

Αρέσει σε %d bloggers: