Startups – Γιατί μία startup επιχείρηση χρειάζεται λογιστή - KRS
ΆρθραStartups – Γιατί μία startup επιχείρηση χρειάζεται λογιστή

Startups – Γιατί μία startup επιχείρηση χρειάζεται λογιστή

Η έναρξη μιας startup επιχείρησης είναι ένα συναρπαστικό εγχείρημα γεμάτο με ατελείωτες ευκαιρίες και προκλήσεις. Ως επιχειρηματίας, είναι απαραίτητο να είστε έτοιμοι να αναλάβετε κάθε έργο που θα σας ανατεθεί.

Ωστόσο, ένας ρόλος που δεν πρέπει να παραβλέπεται είναι αυτός του λογιστή. Η λογιστική θεωρείται συχνά ως δευτερεύον ζήτημα, αλλά είναι ένα κρίσιμο στοιχείο κάθε επιχείρησης.

Σε αυτό το άρθρο, θα διερευνήσουμε γιατί είναι σημαντικό για τις startups να έχουν έναν λογιστή και πώς μπορεί να βοηθήσει την επιχείρησή σας να πετύχει.

Συγκεκριμένα θα ασχοληθούμε με τις παρακάτω θεματικές:

 

  • Τι κάνει ένας λογιστής;
  • Γιατί ένας λογιστής είναι σημαντικός για μια startup επιχείρηση;
  • Πώς να επιλέξετε τον κατάλληλο λογιστή για την νεοσύστατη επιχείρησή σας
  • CFO as a service από λογιστική εταιρεία

Τι κάνει ένας λογιστής;

Ένας λογιστής είναι υπεύθυνος για τη διατήρηση και ανάλυση των οικονομικών αρχείων, τη διασφάλιση της συμμόρφωσης με τους φορολογικούς νόμους και την παροχή οικονομικών συμβουλών στις επιχειρήσεις. 

Ένα λογιστικό γραφείο ή ενας λογιστής μπορεί να ενισχύσει μία startup σε διάφορους κλάδους και είναι απαραίτητος για κάθε επιχείρηση που θέλει να πετύχει μακροπρόθεσμα. Παρέχει κρίσιμη υποστήριξη στη διαχείριση των οικονομικών πόρων μιας επιχείρησης και βοηθά στη λήψη τεκμηριωμένων αποφάσεων.

Γιατί ένας λογιστής είναι σημαντικός για μια startup επιχείρηση;

Ας δούμε λοιπόν γιατί μία startup επιχείρηση χρειάζεται λογιστή:

#1 Διατηρώντας τα οικονομικά σας σε τάξη

Ένα από τα σημαντικότερα οφέλη της ύπαρξης λογιστή για τη startup επιχείρησή σας είναι ότι συμβάλλει στη διατήρηση των οικονομικών σας σε τάξη. 

Ένας λογιστής μπορεί να δημιουργήσει έναν προϋπολογισμό για την επιχείρησή σας, να παρακολουθεί τα έξοδά σας και να διασφαλίζει ότι δεν κάνετε υπερβολικές δαπάνες σε κανέναν τομέα. 

Μπορεί επίσης να βοηθήσει με τη μισθοδοσία, την τιμολόγηση και τη διαχείριση των εισπρακτέων και πληρωτέων λογαριασμών σας. 

Έχοντας έναν λογιστή, μπορείτε να επικεντρωθείτε στη λειτουργία της επιχείρησής σας και να μην ανησυχείτε για την οικονομική πλευρά των πραγμάτων.

#2 Φορολογική συμμόρφωση

Ένας άλλος κρίσιμος τομέας στον οποίο μπορεί να βοηθήσει ένας λογιστής είναι η φορολογική συμμόρφωση. 

Οι φορολογικοί νόμοι είναι περίπλοκοι και ως startup επιχείρηση μπορεί να μην έχετε το χρόνο ή την εμπειρία για να τους διαχειριστείτε. 

Ένας λογιστής μπορεί να διασφαλίσει ότι η επιχείρησή σας συμμορφώνεται με τους φορολογικούς νόμους και ότι δεν πληρώνετε περισσότερα από όσα πρέπει. 

Μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να επωφεληθείτε από τυχόν φορολογικές πιστώσεις ή εκπτώσεις που έχετε στη διάθεσή σας, γεγονός που μπορεί να εξοικονομήσει χρήματα για την επιχείρησή σας μακροπρόθεσμα.

#3 Λήψη τεκμηριωμένων αποφάσεων

Ένας λογιστής μπορεί να παρέχει πολύτιμες οικονομικές συμβουλές για να σας βοηθήσει να λάβετε τεκμηριωμένες αποφάσεις σχετικά με την επιχείρησή σας. 

Για παράδειγμα, μπορεί να σας βοηθήσει να καθορίσετε αν θα πρέπει να μισθώσετε ή να αγοράσετε εξοπλισμό ή αν θα πρέπει να επενδύσετε σε μια συγκεκριμένη εκστρατεία μάρκετινγκ. 

Μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να αξιολογήσετε τις οικονομικές επιδόσεις της επιχείρησής σας, να εντοπίσετε τομείς στους οποίους μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα και να αναπτύξετε νέες στρατηγικές.

#4 Ευκαιρίες χρηματοδότησης

Ως νεοσύστατη επιχείρηση, ενδέχεται να χρειαστεί να εξασφαλίσετε χρηματοδότηση από επενδυτές ή δανειστές. 

Το να έχετε έναν λογιστή στην ομάδα σας μπορεί να σας βοηθήσει σε αυτόν τον τομέα, καθώς μπορεί να δημιουργήσει οικονομικές προβλέψεις και άλλα έγγραφα που μπορεί να απαιτούν οι πιθανοί επενδυτές ή δανειστές. 

Μπορούν επίσης να σας βοηθήσουν να προετοιμαστείτε για τη δέουσα επιμέλεια και να απαντήσουν σε τυχόν οικονομικές ερωτήσεις που μπορεί να προκύψουν κατά τη διάρκεια της διαδικασίας χρηματοδότησης.

#5 Εξοικονόμηση χρόνου

Η διαχείριση των οικονομικών της επιχείρησής σας μπορεί να είναι χρονοβόρα και να αφαιρεί χρόνο από άλλους τομείς της επιχείρησής σας. 

Έχοντας έναν λογιστή, μπορείτε να επικεντρωθείτε στη λειτουργία της επιχείρησής σας, ενώ εκείνος θα φροντίζει για την οικονομική πλευρά των πραγμάτων. 

Αυτό μπορεί να σας εξοικονομήσει αρκετό χρόνο και να σας επιτρέψει να είστε πιο παραγωγικοί σε άλλους τομείς της startup επιχείρησής σας.

 
KRS-Group Λογιστής για Startup

Πώς να επιλέξετε τον κατάλληλο λογιστή για την startup επιχείρησή σας

Τώρα που αναλύσαμε γιατί ένας λογιστής είναι απαραίτητος για τη startup επιχείρησή σας, ήρθε η ώρα να μιλήσουμε σχετικά με το πως μπορείτε να βρείτε τον κατάλληλο συνεργάτη.

 Ακολουθούν μερικά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη σας κατά την επιλογή ενός λογιστή:

#1 Πιστοποιητικά

Αναζητήστε έναν λογιστή που διαθέτει τα απαραίτητα διαπιστευτήρια, όπως είναι πιστοποιημένος δημόσιος λογιστής ή ορκωτός λογιστής . 

Αυτά τα διαπιστευτήρια υποδηλώνουν ότι ο λογιστής έχει ολοκληρώσει την απαραίτητη εκπαίδευση και κατάρτιση για την παροχή υψηλής ποιότητας λογιστικών υπηρεσιών.

#2 Εμπειρία στον κλάδο

Επιλέξτε έναν λογιστή που έχει εμπειρία στον κλάδο σας. Αυτό θα διασφαλίσει ότι κατανοεί τις μοναδικές προκλήσεις και ευκαιρίες που αντιμετωπίζει η επιχείρησή σας και μπορεί να παρέχει σχετικές οικονομικές συμβουλές.

#3 Δεξιότητες επικοινωνίας

Ο λογιστής σας θα πρέπει να είναι σε θέση να επικοινωνεί πολύπλοκες οικονομικές πληροφορίες με τρόπο που να είναι εύκολα κατανοητός. 

Επιλέξτε έναν λογιστή που μπορεί να εξηγήσει τις οικονομικές έννοιες σε απλή γλώσσα και ο οποίος μπορεί να απαντήσει στις ερωτήσεις σας και να ανταποκριθεί στις ανάγκες που έχετε.

#4 Τεχνολογία 

Επιλέξτε έναν λογιστή που έχει τεχνολογικές γνώσεις και μπορεί να δουλέψει με το πιο σύγχρονο λογιστικό λογισμικό. Αυτό θα διασφαλίσει ότι τα οικονομικά αρχεία της επιχείρησής σας είναι ακριβή και ενημερωμένα.

Στην KRS έχουμε βραβευτεί για την καινοτομία και τις τεχνολογικές μας εφαρμογές. Συγκεκριμένα:

KRS Invoice

Το KRS Invoice είναι μία πρωτοποριακή εφαρμογή που επιτρέπει την αποστολή αρχείων με απλό και ταυτόχρονα γρήγορο τρόπο. 

Η εφαρμογή δημιουργήθηκε ώστε να βοηθήσει κάθε επιχείρηση, διευκολύνοντας την καθημερινότητα της.

Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το KRS Invoice, πατήστε εδώ.

KRS Reporting

Η εφαρμογή αποσκοπεί στο να λύσει ορισμένα από τα πιο σημαντικά ζητήματα που αντιμετωπίζει ένας επιχειρηματίας.

Μέσω του KRS Reporting, ένας χρήστης μπορεί να έχει σε πραγματικό χρόνο, μία ολοκληρωμένη εικόνα της οικονομικής κατάστασης της επιχείρησης του.

Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το KRS Reporting ,πατήστε εδώ.

#5 Διαθεσιμότητα

Επιλέξτε έναν λογιστή που είναι διαθέσιμος όταν τον χρειάζεστε. Θέλετε έναν λογιστή που να μπορεί να απαντήσει στις ερωτήσεις και τις ανησυχίες σας εγκαίρως.

 

CFO as a service από λογιστική εταιρεία

Η ανάληψη της θέσης του Οικονομικού Διευθυντή (CFO) από μια λογιστική εταιρεία μπορεί να αποφέρει πολλά οφέλη στην επιχείρησή σας. 

Μια λογιστική εταιρεία διαθέτει μια ομάδα οικονομικών εμπειρογνωμόνων με εκτεταμένες γνώσεις και εμπειρία στη λογιστική, τη φορολογική συμμόρφωση, τη χρηματοοικονομική πληροφόρηση και άλλους κρίσιμους χρηματοοικονομικούς τομείς. 

Μπορούν να σας παράσχουν πολύτιμες οικονομικές συμβουλές, να δημιουργήσουν προϋπολογισμό, να παρακολουθήσουν τις ταμειακές σας ροές, να διασφαλίσουν τη φορολογική συμμόρφωση και να σας βοηθήσουν να λάβετε τεκμηριωμένες αποφάσεις σχετικά με την επιχείρησή σας. 

Επιπλέον, η ανάθεση των λειτουργιών του CFO σας σε μια λογιστική εταιρεία μπορεί να είναι οικονομικά αποδοτική, καθώς δεν χρειάζεται να πληρώνετε το μισθό και τις παροχές ενός CFO πλήρους απασχόλησης. 

Συνολικά, η ανάθεση της θέσης του CFO σε μια λογιστική εταιρεία μπορεί να σας προσφέρει την οικονομική εμπειρογνωμοσύνη και υποστήριξη που χρειάζεστε για να αναπτύξετε την επιχείρησή σας.

Στην KRS προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας και γινόμαστε ο CFO που η startup εταιρεία σας χρειάζεται για να εξελιχθεί.

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τη συμβολή ενός λογιστή σε μία startup επιχείρηση, διαβάστε εδώ.

Συνοψίζοντας

Εν κατακλείδι, η ύπαρξη ενός λογιστή είναι απαραίτητη για κάθε startup επιχείρηση που θέλει να πετύχει μακροπρόθεσμα.

Ένας λογιστής μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε τα οικονομικά σας σε τάξη, να διασφαλίσει τη φορολογική συμμόρφωση, να παρέχει πολύτιμες οικονομικές συμβουλές, να σας βοηθήσει να εξασφαλίσετε χρηματοδότηση και να σας εξοικονομήσει χρόνο.

Όταν επιλέγετε έναν λογιστή για τη startup επιχείρησή σας, λάβετε υπόψη τα διαπιστευτήριά του, την εμπειρία του στον κλάδο, τις επικοινωνιακές δεξιότητες, την τεχνολογική του γνώση και καινοτομία, τη διαθεσιμότητα και το κόστος. Με την επιλογή του σωστού λογιστή, μπορείτε να προετοιμάσετε τη startup επιχείρησή σας για την επιτυχία και να επικεντρωθείτε στην ανάπτυξη της.

Η επιλογή του σωστού λογιστή είναι μια διαδικασία ή οποία θα πρέπει να βρίσκεται ψηλά στις προτεραιότητες ενός ιδρυτή Startup μιας και οποιαδήποτε αστοχία μπορεί να στοιχίσει. 

 

Στην KRS ειδικευόμαστε στις startups! Αν λοιπόν θέλετε να ξεκινήσετε τη δική σας Startup εταιρεία ή ακόμα και αν έχετε ήδη αλλά θέλετε βοήθεια με τα φορολογικά και την ανάπτυξή της, τότε επικοινωνήστε μαζί μας και θα έρθουμε άμεσα σε επαφή για να συζητήσουμε για ενδεχόμενα πεδία συνεργασίας!

ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ

Επικοινωνήστε μαζί μας

Μέσα από σκληρή δουλειά, έχουμε κερδίσει το σεβασμό των επιχειρηματικών και οικονομικών κοινοτήτων. Αυτός ο σεβασμός απεικονίζει τα διαφορετικά ταλέντα μας, την αφοσίωση και την ικανότητα μας να ανταποκριθούμε γρήγορα σε κάθε σας πρόβλημα.

Discover more from KRS

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading