Γυναικεία Επιχειρηματικότητα – Πως θα ξεπεράσετε τις δυσκολίες - KRS
ΆρθραΓυναικεία Επιχειρηματικότητα – Πως θα ξεπεράσετε τις δυσκολίες

Γυναικεία Επιχειρηματικότητα – Πως θα ξεπεράσετε τις δυσκολίες

Η γυναικεία επιχειρηματικότητα έχει εξελίξει των κόσμο των επιχειρήσεων προσφέροντας νέες και φρέσκιες ιδέες. Παρόλα αυτά οι γυναίκες επιχειρηματίες αντιμετωπίζουν σαφώς περισσότερες δυσκολίες οι οποίες πολλές φορές συνδέονται με το ίδιο τους το φύλο.

Ποιες είναι μερικές από τις βασικότερες δυσκολίες που αντιμετωπίζει η γυναικεία επιχειρηματικότητα και πως μπορείτε να τις ξεπεράσετε;

Συγκεκριμένα θα ασχοληθούμε με τις παρακάτω θεματικές:

  • Γυναικεία επιχειρηματικότητα – Γιατί έχει σημασία
  • Η ιδιαιτερότητα της γυναικείας επιχειρηματικότητας
  • Πως θα ξεπεράσετε τις δυσκολίες στη γυναικεία επιχειρηματικότητα
  • Η KRS στηρίζει τη γυναικεία επιχειρηματικότητα

Γυναικεία επιχειρηματικότητα – Γιατί έχει σημασία

Η γυναικεία επιχειρηματικότητα είναι πολύ σημαντική καθώς φέρνει ποικιλομορφία και καινοτομία στον επιχειρηματικό κόσμο.

Οι γυναίκες επιχειρηματίες έρχονται με φρέσκες ιδέες, νέες προοπτικές και φέρνουν μοναδικές εμπειρίες στο τραπέζι, οι οποίες μπορούν να οδηγήσουν στη δημιουργία καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών.

Οι γυναίκες επιχειρηματίες διαδραματίζουν επίσης κρίσιμο ρόλο στη δημιουργία θέσεων εργασίας και στην προώθηση της οικονομικής ανάπτυξης μίας κοινότητας.

Από την άλλη πλευρά, η επιχειρηματικότητα παρέχει στις γυναίκες την ευκαιρία να δημιουργήσουν τους δικούς τους δρόμους προς την επιτυχία, αντί να περιορίζονται από τους παραδοσιακούς ρόλους και τις προσδοκίες των φύλων. 

Υποστηρίζοντας και προωθώντας τη γυναικεία επιχειρηματικότητα, μπορούμε να δημιουργήσουμε μια πιο δίκαιη και χωρίς αποκλεισμούς κοινωνία, όπου όλοι έχουν την ευκαιρία να κυνηγήσουν τα όνειρά τους και να επιτύχουν τους στόχους τους.

Η ιδιαιτερότητα της γυναικείας επιχειρηματικότητας

Η επιχειρηματικότητα αποτελεί συχνά πρόκληση καθώς αποτελεί έναν δύσκολο και απαιτητικό κλάδο. Οι γυναίκες επιχειρηματίες όμως αντιμετωπίζουν μοναδικά εμπόδια που μπορεί να καταστήσουν ακόμη πιο δύσκολη την επιτυχία τους. 

Από την πρόσβαση στη χρηματοδότηση έως τα κοινωνικά στερεότυπα, οι γυναίκες αντιμετωπίζουν ποικίλα εμπόδια στην οικοδόμηση και ανάπτυξη των επιχειρήσεών τους. Δυστυχώς ακόμα και σήμερα ο σεξισμός επηρεάζει το χώρο των επιχειρήσεων ακόμα και με έμμεσο τρόπο.

Ωστόσο, με αποφασιστικότητα και στρατηγικό σχεδιασμό, οι προκλήσεις αυτές μπορούν να ξεπεραστούν.

Πως θα ξεπεράσετε τις δυσκολίες στη γυναικεία επιχειρηματικότητα;

γυναικεία επιχειρηματικότητα

Μια γυναίκα επιχειρηματίας έχει να αντιμετωπίσει πολλές προκλήσεις, στο δρόμο της για την επιτυχία. Ποιες είναι όμως αυτές οι προκλήσεις;

Σε αυτή την ενότητα συγκεντρώσαμε μερικές από τις μεγαλύτερες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες επιχειρηματίες αλλά και τρόπους με τους οποίους μπορούν να τις ξεπεράσουν:

#1 Πρόσβαση σε χρηματοδότηση

Η πρόσβαση σε κεφάλαια είναι μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις στη γυναικεία επιχειρηματικότητα.

 Μελέτες έχουν δείξει ότι οι επιχειρήσεις που ανήκουν σε γυναίκες επιχειρηματίες λαμβάνουν λιγότερη χρηματοδότηση από τις επιχειρήσεις που ανήκουν σε άνδρες.

Αυτό μπορεί να οφείλεται σε διάφορους λόγους, συμπεριλαμβανομένης της προκατάληψης λόγω φύλου και της έλλειψης ευκαιριών δικτύωσης (networking). 

Για να ξεπεράσουν αυτή την πρόκληση, οι γυναίκες επιχειρηματίες μπορούν να αναζητήσουν εναλλακτικές πηγές χρηματοδότησης, όπως επιχορηγήσεις ή μικροδάνεια. 

Το crowdfunding είναι μια άλλη επιλογή που έχει βοηθήσει αρκετές γυναίκες επιχειρηματίες, καθώς τους επιτρέπει να αξιοποιήσουν μια κοινότητα υποστηρικτών που επενδύουν στην επιτυχία τους.

Ένας άλλος τρόπος είναι και η συνεργασία σας με το λογιστικό γραφείο της KRS. Στην KRS αναλαμβάνουμε τη δημιουργία του επιχειρηματικού σας πλάνου αλλά και την προετοιμασία της εταιρείας σας για τη λήψη χρηματοδότησης.

#2 Ισορροπία εργασίας-ζωής

Πολλές γυναίκες επιχειρηματίες δυσκολεύονται να εξισορροπήσουν την προσωπική και την επαγγελματική τους ζωή, ιδίως αν είναι επίσης μητέρες ή κηδεμόνες.

Μπορεί να είναι δύσκολο να συνδυάσουν τις απαιτήσεις της λειτουργίας μιας επιχείρησης με τις ευθύνες της φροντίδας μιας οικογένειας. 

Δυστυχώς στην Ελλάδα, πολλοί αντιμετωπίζουν την φροντίδα ενός παιδιού ή τις οικιακές εργασίες ως γυναικεία υπόθεση. 

Ενώ λοιπόν ένας άνδρας μπορεί να επικεντρωθεί στην καριέρα του, αν και πάντα θα υπάρχουν εξαιρέσεις, οι γυναίκες επιχειρηματίες έχουν σαφώς περισσότερες υποχρεώσεις.

Για να ξεπεράσουν αυτή την πρόκληση, οι γυναίκες επιχειρηματίες μπορούν να θέσουν όρια και να δώσουν προτεραιότητα στην αυτοφροντίδα. 

Αυτό μπορεί να σημαίνει την ανάθεση καθηκόντων ή την πρόσληψη βοήθειας, ή μπορεί να σημαίνει τον καθορισμό συγκεκριμένων χρόνων για την εργασία και την οικογένεια. 

Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι η φροντίδα του εαυτού σας είναι ζωτικής σημασίας για τη συνολική σας ευημερία και ότι η επιχείρησή σας θα επωφεληθεί από την εστίαση και την προσοχή σας.

#3 Στερεότυπα και προκαταλήψεις

Τα κοινωνικά στερεότυπα και οι προκαταλήψεις αποτελούν σίγουρα μία πρόκληση για τις γυναίκες επιχειρηματίες, κάνοντας το να κερδίσουν αξιοπιστία και σεβασμό στον τομέα τους πιο δύσκολο. 

Δυστυχώς πολλές γυναίκες επιχειρηματίες αντιμετωπίζονται ως λιγότερο ικανές ή λιγότερο σοβαρές για τις επιχειρήσεις τους σε σχέση με τους άνδρες συναδέλφους τους.

Για να ξεπεράσουν αυτή την πρόκληση, οι γυναίκες επιχειρηματίες μπορούν να επικεντρωθούν στην οικοδόμηση μιας ισχυρής προσωπικής μάρκας και φήμης. Αυτό μπορεί να σημαίνει την προβολή της εμπειρογνωμοσύνης τους μέσω ομιλιών ή της συγγραφής άρθρων, ή μπορεί να σημαίνει τη δικτύωση με άλλες γυναίκες επιχειρηματίες για τη δημιουργία μιας υποστηρικτικής κοινότητας. 

Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι οι δεξιότητες και τα επιτεύγματά σας μιλούν από μόνα τους και ότι έχετε τη δύναμη να ορίσετε τη δική σας επιτυχία.

#4 Έλλειψη προτύπων

Οι γυναίκες επιχειρηματίες μπορεί να δυσκολεύονται να βρουν πρότυπα και μέντορες που μπορούν να παρέχουν καθοδήγηση και υποστήριξη. Αυτό μπορεί να είναι ιδιαίτερα δύσκολο σε τομείς που κυριαρχούνται από άνδρες.

Για να ξεπεράσουν αυτή την πρόκληση, οι γυναίκες επιχειρηματίες μπορούν να αναζητήσουν ευκαιρίες καθοδήγησης και να συνδεθούν με άλλες γυναίκες στον κλάδο τους.

 Αυτό μπορεί να σημαίνει την ένταξη σε μια επαγγελματική οργάνωση ή την παρακολούθηση εκδηλώσεων δικτύωσης. 

Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι υπάρχουν άλλες γυναίκες που έχουν περάσει παρόμοιες εμπειρίες και ότι οι γνώσεις και οι συμβουλές τους μπορεί να είναι ανεκτίμητες.

Ένας άλλος τρόπος είναι και η αναζήτηση ενός μέντορα μέσω του LinkedIn. Αν και σίγουρα αρκετά δύσκολη, η επικοινωνία με ανθρώπους του επιχειρηματικού κόσμου μπορεί να προσφέρει πολλά σε μία επιχειρηματία.

Η KRS στηρίζει τη γυναικεία επιχειρηματικότητα 

Η γυναικεία επιχειρηματικότητα, έχει αναμφισβήτητα πολλές προκλήσεις, για αυτό το λόγο κάθε γυναίκα επιχειρηματίας χρειάζεται δίπλα της έναν αξιόπιστο σύμμαχο.

Η KRS, είναι μία λογιστική εταιρεία που από την αρχή της δημιουργίας της βρίσκεται δίπλα στις γυναίκες επιχειρηματίες, μέσα από:

#1 Λογιστικές Υπηρεσίες

Στο λογιστικό γραφείο της KRS παρέχουμε σύγχρονες και ολοκληρωμένες λογιστικές υπηρεσίες. Μέσω των υπηρεσιών μας στηρίζουμε τις γυναίκες επιχειρηματίες που αναζητούν έναν έμπιστο και καλό λογιστή για να ενισχύσει την επιχείρηση τους. Ανάμεσα στις λογιστικές υπηρεσίες μας συμπεριλαμβάνονται:

#2 Κουλτούρα και Αξίες

Η κουλτούρα της KRS αλλά και οι αξίες μας μας έχουν οδηγήσει κοντά, με έμπρακτο τρόπο, στις γυναίκες επιχειρηματίες. Ζωντανή απόδειξη, η ομάδα μας, η μεγάλη πλειοψηφία της οποίας είναι γυναίκες.

#3 Σεβασμός προς την προσωπική ζωή των εργαζομένων

Η KRS αποτελεί την πρώτη εταιρεία στην Ελλάδα η οποία εφάρμοσε με μεγάλη επιτυχία την 6ωρη εργασία με αμοιβές 8ώρου. Όπως αναφέραμε και προηγουμένως η ισορροπία εργασίας-ζωής είναι ζωτικής σημασίας όχι μόνο για τις γυναίκες επιχειρηματίες αλλά για ολόκληρο τον επιχειρηματικό κλάδο.

#4 Ψηφιακά Εργαλεία

Στην KRS, έχουμε δημιουργήσει ψηφιακά εργαλεία ώστε να απλοποιήσουμε τις λογιστικές υποχρεώσεις των συνεργατών μας και να κάνουμε το έργο τους πιο εύκολο.

Μέσω του KRS reporting και του KRS invoice, ενισχύουμε το έργο των επιχειρηματιών.

#5 Νοοτροπία Startup

Στην KRS εξελισσόμαστε συνεχώς. Αν και λειτουργούμε από το 2011 ή νοοτροπία της λογιστικής εταιρείας μας είναι αυτή μίας Startup. 

Για αυτό το λόγο καταλαβαίνουμε το πόσες προκλήσεις έχει να αντιμετωπίσει κάθε founder που χτίζει μία startup επιχείρηση.

Συνοψίζοντας

Η γυναικεία επιχειρηματικότητα αντιμετωπίζει μοναδικές προκλήσεις που απαιτούν συγκεκριμένες λύσεις. 

Αναζητώντας εναλλακτικές πηγές χρηματοδότησης, δίνοντας προτεραιότητα στην αυτοφροντίδα, δημιουργώντας ένα ισχυρό προσωπικό branding και συνδεόμενες με άλλες γυναίκες του κλάδου τους, οι γυναίκες μπορούν να ξεπεράσουν αυτά τα εμπόδια και να δημιουργήσουν επιτυχημένες επιχειρήσεις. 

Με επιμονή, αποφασιστικότητα και υποστήριξη, οι γυναίκες επιχειρηματίες μπορούν να πετύχουν τους στόχους τους και να δημιουργήσουν τη θετική αλλαγή που έχουμε ανάγκη.

Όπως αναφέραμε προηγουμένως, το λογιστικό γραφείο KRS στηρίζει έμπρακτα τη γυναικεία επιχειρηματικότητα μέσω της κουλτούρας και των υπηρεσιών της. Για να μάθετε περισσότερα, μη διστάσετε  να επικοινωνήσετε μαζί μας και θα έρθουμε άμεσα σε επαφή.

 

Απάντηση

ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ

Επικοινωνήστε μαζί μας

Μέσα από σκληρή δουλειά, έχουμε κερδίσει το σεβασμό των επιχειρηματικών και οικονομικών κοινοτήτων. Αυτός ο σεβασμός απεικονίζει τα διαφορετικά ταλέντα μας, την αφοσίωση και την ικανότητα μας να ανταποκριθούμε γρήγορα σε κάθε σας πρόβλημα.

Αρέσει σε %d bloggers: