Ιδέα για νέα επιχείρηση – Franchise Super Market - KRS
ΆρθραΙδέα για νέα επιχείρηση – Franchise Super Market

Ιδέα για νέα επιχείρηση – Franchise Super Market

Πόσο κοστίζει μια νέα επιχείρηση franchise super market; Επιλέγοντας να λειτουργήσετε κάτω από την «ομπρέλα» ενός franchise, δεν αποκτάτε μόνο πρόσβαση στο αγοραστικό κοινό του franchise αλλά και στη τεχνογνωσία του ίδιου του franchisor. Στο σημερινό άρθρο θα εξετάσουμε πόσο κοστίζει ένα franchise super market, ενώ συγκεκριμένα θα αναφερθούμε στις εξής θεματικές:

 

·       Τι είναι franchise;

·       Ποια είναι τα πλεονεκτήματα ενός franchise super market;

·       Πόσο κοστίζει ένα franchise super market;

·       Πόσο κοστίζει ένα franchise super market A.B Βασιλόπουλος

·       Πόσο κοστίζει ένα franchise super market Bazaar;

·       Πόσο κοστίζει ένα franchise super market OK Anytime Markets;

·       Πόσο κοστίζει ένα franchise mini market;

·       Τι σημαίνει Royalties σε ένα franchise super market;

·       Τι εταιρική μορφή μπορεί να έχει ένα franchise super market;

·       Εναλλακτική επιλογή – Franchise Καφέ

 

Τι είναι franchise;

Αρχικά, πριν αναφερθούμε στο κόστος έναρξης ενός franchise super market, είναι καλό να κατανοήσουμε περισσότερα για τον όρο franchise. Το franchise ή αλλιώς σύστημα δικαιόχρησης, είναι η σύμβαση μεταξύ δύο επιχειρηματιών. Κατά τη συγκεκριμένη σύμβαση, ο πρώτος επιχειρηματίας, δηλαδή ο franchisor, δίνει άδεια χρήσης της επωνυμίας, του σήματος και του επιχειρηματικού μοντέλου και διαδικασιών στον δεύτερο, τον franchisee. Ο δεύτερος συμφωνεί να παρέχει στο όνομα του πρώτου, προϊόντα ή υπηρεσίες. Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το franchise, διαβάστε το σχετικό άρθρο εδώ.

 

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα ενός franchise super market;

Ένα franchise super market, έρχεται με αρκετά πλεονεκτήματα. Συγκεκριμένα ανοίγοντας ένα franchise super market:

·       Κερδίζετε αξιοπιστία, καθώς ο κόσμος εμπιστεύεται το franchise που επιλέξατε, όντας ήδη πελάτης του

·       Εκμεταλλεύεστε την τεχνογνωσία που έχει ήδη αποκτήσει και σας παρέχει ο franchisor

·       Κάθε φορά που ο franchisor κάνει διαφήμιση, διαφημίζεστε και εσείς

·       Έχετε συνεχή εξέλιξη, καθώς ένα δίκτυο franchise εξελίσσεται συνεχώς

·       Το επιχειρηματικό μοντέλο είναι ήδη δοκιμασμένο και επιτυχημένο

KRS - Franchise Super Market

Πόσο κοστίζει ένα franchise super market;

Το πόσο κοστίζει ένα franchise super market, καθορίζεται από αρκετούς διαφορετικούς παράγοντες. Κάθε franchise super market έχει το δικό της entry fee και royalties, καθώς και τις δικές τις απαιτήσεις όσον αφορά το αρχικό ποσό επένδυσης που θα σας χρειαστεί.

 

Πόσο κοστίζει ένα franchise super market AΒ Βασιλόπουλος

Τα super market ΑΒ Βασιλόπουλος αποτελούν ένα από τα μεγαλύτερα franchise της χώρας. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1969, ενώ για πρώτη φορά το 2002 ακολούθησε το μοντέλο του franchise, ξεκινώντας νέες συνεργασίες. Πόσο κοστίζει όμως να γίνει κανείς franchisee της Α.Β Βασιλόπουλος; Σύμφωνα με το franchiseportal.gr ισχύουν τα παρακάτω:

·       Entry Fee – 5.000 ευρώ

·       Royalties – Ο,2% επί των πωλήσεων

Όσον αφορά το κόστος της διαφήμισης, υπάρχει επιπλέον χρέωση ανά διαφημιστική δραστηριότητα. Επίσης το μέσο μέγεθος καταστήματος φτάνει τα 350τμ.

Πόσο κοστίζει ένα franchise super market Bazaar;

Τα super market Bazaar ξεκίνησαν το 2000, ενώ ακολούθησαν το μοντέλο του franchise πέντε χρόνια αργότερα, το 2005. Πλέον διατηρούν 156 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα, 106 από τα οποία είναι εταιρικά. Τα υπόλοιπα 50 είναι καταστήματα franchise. Το κόστος ενός franchise super market Bazaar, σύμφωνα με το franchiseportal.gr είναι:

·       Entry Fee – 5.000 ευρώ

·       Royalties – ΔΑ

Τα έξοδα εξοπλισμού ενός καταστήματος φτάνουν τις 50.000 ευρώ, ενώ το αρχικό κόστος εμπορεύματος κυμαίνεται ανάμεσα στις 30.000 με 60.000 ευρώ.

Το ελάχιστο ύψος επένδυσης αγγίζει τις 80.000 ευρώ. Το μέσο μέγεθος καταστήματος είναι τα 406τμ.

 

Πόσο κοστίζει ένα franchise super market OK Anytime Markets;

Τα super market OK Anytime Markets ξεκίνησαν το 2004. Αυτή τη στιγμή η εταιρεία αριθμεί καταστήματα. Από αυτά μόλις τα 18 είναι εταιρικά, ενώ τα υπόλοιπα 99 είναι καταστήματα franchise. Το κόστος ενός franchise super market Ok Anytime Markets, σύμφωνα με το franchiseportal.gr είναι:

·       Entry Fee – 15.000 ευρώ

·       Royalties – Κλιμακωτά από 0.70%

Το ελάχιστο ύψος επένδυσης αγγίζει τις 100.000 ευρώ. Το μέσο μέγεθος καταστήματος είναι στα 75τμ.

Πόσο κοστίζει ένα franchise mini market;

Αφού εξετάσαμε την περίπτωση των super markets, σε αυτή την ενότητα θα δούμε συνοπτικά πόσο κοστίζει ένα franchise mini market, στην περίπτωση που η συγκεκριμένη κατηγορία franchise σας συμφέρει περισσότερο. Συγκεκριμένα, θα αναφερθούμε στο κόστος έναρξης δύο αναγνωρισμένων franchise mini market:

Mini market Κρητικός

·       Ελάχιστο ύψος επένδυσης – 100.000

·       Entry Fee – 3.000

·       Royalties – ΔΑ

ΑΒ Βασιλόπουλος shop & go

·       Ελάχιστο ύψος επένδυσης – ΔΑ

·       Entry Fee – 3.000

·       Royalties – 0,2% επί των πωλήσεων

 

Τι σημαίνει Royalties σε ένα franchise super market;

 

Ένας νέος ιδιοκτήτης, ο οποίος έχει γίνει μέλος ενός franchise super market ή ενός franchise mini market, πρέπει να πληρώσει κάποια royalties ή αλλιώς δικαιώματα. Το άρθρο 38, του νόμου 4172, ορίζει ως royalties ή δικαιώματα, το εισόδημα που αποκτάει κάποιος, ως αντάλλαγμα για τη χρήση ή το δικαίωμα χρήσης, των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας με στόχο την εμπορική εκμετάλλευση ή προσωπική χρήση. Επομένως, σύμφωνα με τον νόμο 4172 ανήκουν και η «εμπορική ή επιστημονική πείρα, οι πληρωμές για τη χρήση βιομηχανικού, εμπορικού ή επιστημονικού εξοπλισμού, για τη χρήση τεχνικών μεθόδων παραγωγής, τεχνικής ή τεχνολογικής βοήθειας, τεχνογνωσίας». Σε ένα franchise super market επομένως, τα δικαιώματα που καλείται να πληρώσει στον franchisor, ο franchisee, τις περισσότερες φορές έχουν ως στόχο την κάλυψη των παρακάτω:

 

·       Τη διαφήμιση

·       Τον εξειδικευμένο εξοπλισμό

·       Τη χρήση του λογότυπου και εμπορικού σήματος της εταιρείας

·       Τη συμβουλευτική υποστήριξη που μπορεί να λάβει ο franchisee

·       Την κομμάτι της εκπαίδευσης (του franchisee και του προσωπικού)

 

Τι εταιρική μορφή μπορεί να έχει ένα franchise super market;

 

Ένα franchise super market μπορεί να στηθεί με αρκετές εταιρικές μορφές. Ανάλογα λοιπόν με την εταιρική μορφή που έχει επιλέξει, οι φορολογικές υποχρεώσεις του ιδιοκτήτη διαφέρουν.

Συνοπτικά μπορείτε να επιλέξετε μία από τις παρακάτω εταιρικές μορφές:

·       Ατομική Επιχείρηση

·       Ομόρρυθμη Εταιρεία ή ΟΕ / Ετερόρρυθμη Εταιρεία ή ΕΕ

·       Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία ή ΙΚΕ

·       Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης ή ΕΠΕ

·       Ανώνυμη Εταιρεία ή ΑΕ

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις εταιρικές μορφές αλλά και ποια εταιρική μορφή ταιριάζει περισσότερο στις ανάγκες σας, διαβάστε εδώ.

 

Εναλλακτική επιλογή – Franchise Καφέ

Μία ακόμη επιλογή που έχετε, αν θέλετε να γίνεται μέλος ενός franchise, είναι αυτή του franchise καφέ. Τα franchise καφέ αποτελούν μία ιδιαίτερα δημοφιλή επιλογή για πολλούς νέους επιχειρηματίες, καθώς όχι μόνο το κοινό το οποίο καταναλώνει το συγκεκριμένο ρόφημα, είναι μεγάλο, αλλά και οι επιλογές franchise είναι πολλές.

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με το franchise καφέ αλλά και τις επιλογές που έχετε, διαβάστε εδώ.

 

Με λίγα λόγια

 

Το να ανοίξει κανείς ένα franchise supermarket αποτελεί σίγουρα μία κερδοφόρα επιχειρηματική ιδέα. Φυσικά η διαδικασία σύστασης, καθώς και ο υπολογισμός κόστους είναι κάποιοι παράγοντες οι οποίοι ενδέχεται να σας δυσκολέψουν, αν δεν τους έχετε υπολογίσει. Πριν ξεκινήσετε τη δική σας εταιρεία θα πρέπει να γνωρίζετε τι ισχύει για κάθε μορφή, ώστε να κάνετε τη σωστή απόφαση. Αυτό είναι κάτι για το οποίο στην KRS έχουμε πολυετή εμπειρία, επομένως μπορούμε να σας βοηθήσουμε τόσο σε συμβουλευτικό επίπεδο, όσο και σε πρακτικό όσον αφορά την έναρξη της εταιρείας. Αν λοιπόν θέλετε να δημιουργήσετε την επιχείρησή σας με ασφάλεια, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας και θα έρθουμε άμεσα σε επαφή!

Απάντηση

ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ

Επικοινωνήστε μαζί μας

Μέσα από σκληρή δουλειά, έχουμε κερδίσει το σεβασμό των επιχειρηματικών και οικονομικών κοινοτήτων. Αυτός ο σεβασμός απεικονίζει τα διαφορετικά ταλέντα μας, την αφοσίωση και την ικανότητα μας να ανταποκριθούμε γρήγορα σε κάθε σας πρόβλημα.

Αρέσει σε %d bloggers: