Ποια έξοδα πρέπει να υπολογίσετε πριν ξεκινήσετε μια startup επιχείρηση; - KRS
ΆρθραΠοια έξοδα πρέπει να υπολογίσετε πριν ξεκινήσετε μια startup επιχείρηση;

Ποια έξοδα πρέπει να υπολογίσετε πριν ξεκινήσετε μια startup επιχείρηση;

Στο σημερινό άρθρο θα επικεντρωθούμε στις startup επιχειρήσεις και στα έξοδα που έχει, ως προς το να βγει επίσημα στην αγορά. Η διαδικασία, για να χτιστεί κάτι δικό μας, με προσωπική πινελιά, δεν είναι εύκολο. Απαιτεί χρόνο και χρήμα. Συγκεκριμένα λοιπόν, θα δούμε:

 

  • Τι είναι μια startup επιχείρηση;
  • Τι έξοδα περιλαμβάνονται για την έναρξη μιας startup επιχείρησης;
  • Ποια είναι τα ετήσια έξοδα μίας startup επιχείρησης;

 

Startup επιχείρηση – Τι είναι;

Θα ξεκινήσουμε από τα πολύ βασικά, τον ορισμό δηλαδή μιας startup επιχείρησης. Startup επιχείρηση λοιπόν, ονομάζουμε τον όρο, που αναφέρεται συνήθως σε εταιρείες που βρίσκονται στα πρώτα στάδια λειτουργίας τους.

Οι startup, ιδρύονται από άτομα που θέλουν να αναπτύξουν ένα προϊόν ή μια υπηρεσία που πιστεύουν ότι θα έχει ζήτηση και πως θα λύσει κάποιο πρόβλημα, επομένως στοχεύουν στη μεγάλη και ταχεία ανάπτυξη της.

Πολλές φορές μάλιστα οι startup επιχειρήσεις, ξεκινούν με υψηλά κόστη και περιορισμένα κεφάλαια, για αυτό άλλωστε αναζητούν χρηματοδοτήσεις από εξωτερικούς παράγοντες που θα πιστέψουν στους ίδιους τους ιδρυτές και θα πάνε την ιδέα τους, ένα βήμα παρακάτω.

Να σημειώσουμε πως μια startup επιχείρηση, δεν φέρνει πάντα 100% έτοιμο ένα προϊόν στην αγορά, αλλά το “λανσάρει” στην πιο απλή μορφή του (MVP), ώστε να εξακριβώσει πρώτα τη ζήτηση που θα έχει από τους απλούς καταναλωτές, έτσι ώστε έπειτα να εμβαθύνει στην ολοκλήρωση του.

Για τον λόγο αυτό, προηγείται, η κατάλληλη έρευνα αγοράς και η δημιουργία ενός business plan

Αν θέλετε να δείτε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την ίδρυση μιας startup επιχειρήσεις και τις μορφές της, πατήστε εδώ

 

Τι έξοδα περιλαμβάνονται για την έναρξη μιας startup επιχείρησης;

 

Το να δημιουργηθεί από το μηδέν, μια startup επιχείρηση θέλει όπως προαναφέραμε χρόνο και αρκετά έξοδα. Ποια είναι λοιπόν, τα απαιτούμενα έξοδα ως προς την έναρξη μιας startup επιχείρησης; 

Ασχέτως, τι startup επιχείρηση, θέλετε να αρχίσετε είτε είναι online είτε με φυσικό κατάστημα, υπάρχουν τα βασικά πρώτα έξοδα. Δηλαδή:

#1 – Τα έξοδα ερευνών

Μερικοί επιχειρηματίες, επιλέγουν για αρχή, να προσλάβουν εταιρείες έρευνας αγοράς, έτσι ώστε να βοηθηθούν ως προς τη διαδικασία αξιολόγησης των εξόδων. Κάπως έτσι, θα λυθούν βασικές απορίες, ως προς σε τι μέγεθος αγοράς θα απευθυνθείτε, τα πιθανά έσοδα που θα έχετε, τη κατάλληλη τοποθεσία για την έδρα σας, τον ανταγωνισμό, τις υπόλοιπες καταναλωτικές συνήθειες κ.α.

 

#2 – Τα έξοδα ασφάλισης, των πιστοποιήσεων και των αμοιβών για την αδειοδότηση

Σε αρκετές περιοχές, κάποιες εταιρείες θα κληθούν να περάσουν από υγειονομικό έλεγχο και πιστοποιήσεις, έτσι ώστε να λάβουν και τις κατάλληλες άδειες.

Σε άλλες πάλι εταιρείες, είναι αναγκαίο να λάβουν βασικές αδειοδοτήσεις, ενώ σε κάποιες άλλες είναι απαραίτητο να λάβουν συγκεκριμένα δικαιώματα του κλάδου που δραστηριοποιούνται. 

 

#3 – Εξοπλισμός και προμήθειες

Για αρχή, πρέπει ο εκάστοτε ιδιοκτήτης, να αποφασίσει αν θα προσχωρήσει στις ενοικιάσεις των εξοπλισμών ή στην αγορά τους. Μια μίσθωση leasing, μπορεί να αποτελεί μια καλή λύση, για την πρώτη σας επιχείρηση.

 

#4 – Η προώθηση και διαφήμιση

Για να γίνει ευρέως γνωστή, η startup επιχείρηση σας, πρέπει να διαφημιστεί και αναλόγως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή όπου αλλού, θεωρείτε ότι θα κερδίσετε παραπάνω πελάτες, αναλόγως πάντα σε τι αγοραστικό κοινό, απευθύνεται. 

 

Επιπλέον, στα έξοδα που πρέπει να υπολογίσετε πριν ξεκινήσετε μια startup επιχείρηση περιλαμβάνονται:

 

  • Το Κόστος Δανεισμού
  • Τι μισθό, θα δίνεται στα πρώτα άτομα που θα απαρτίζουν την εταιρεία
  • Οι Δαπάνες τεχνολογίας- αναλόγως και τις εταιρεία θα θέλατε να θεμελιώσετε και σε τι αγοραστικό κοινό απευθύνεστε ( για παράδειγμα, άλλη τεχνολογία θα χρησιμοποιήσετε αν θα ανοίξετε ένα online κατάστημα με ηλεκτρονικά τσιγάρα και άλλη τεχνολογία, αν πρόκειται για φυσικό κατάστημα με είδη καλλωπισμού.)
  • Το Κόστος Ίδρυσης ΓΕΜΗ που ανέρχεται περίπου στα 80 ευρώ, αναλόγως πάντα την εταιρεία

 

Αν θέλετε να ενημερωθείτε, για το κεφάλαιο εκκίνησης, πατήστε εδώ.

 

Ποια είναι τα ετήσια έξοδα μίας startup επιχείρησης;

Αφού ξεκινήσει και επίσημα η εταιρεία σας, θα υπάρχουν κάποια standard έξοδα, όπου θα είναι και τα ετήσια και είναι ως προς όφελος της εταιρείας, ώστε να είναι νόμιμη και «καθαρή».

Πρόκειται δηλαδή, για τα έξοδα που αφορούν:

  • Τον δικηγόρο που θα είναι πλάι στην εταιρεία σας και θα σας συμβουλεύει σε οποιοδήποτε θέμα προκύψει. 
  • ΕΦΚΑ 
  • Λογιστής, υπολογίζεται πρόχειρα, ότι η τάξης βιβλίων ξεκινάει από 300 ευρώ/μήνα)
  • ΓΕΜΗ = 100ευρώ (ετήσιο κόστος)
  • Σφραγίδα της εταιρείας, όπου  ανέρχεται στα 15 ευρώ περίπου και είναι απαραίτητη παντού, σε όλα σας τα έξοδα και σε κάθε στοιχείο που πρέπει να παραδοθεί για την εταιρεία
  • Μισθοί υπαλλήλων, άδειες, ένσημα, ΙΚΑ
  • Τέλος επιτηδεύματος (είναι κάτι που πληρώνεται στο τέλος του πρώτου χρόνου και ανέρχεται σχετικά από 400 έως 1000 ευρώ
  • Το ενοίκιο που δίνεις για την έδρα σου, αλλά και όποιον άλλον χρησιμοποιείται, δηλαδή ΔΕΗ, ίντερνετ, νερό κ.α.


Με λίγα λόγια

Είδαμε συνοπτικά τα έξοδα, που θα χρειαστεί μια Startup επιχείρηση. Σαφώς, στις πράξεις θα διαφέρουν και θα απαιτήσουν όλα αφοσίωση για το σωστό αποτέλεσμα. Αν θέλετε, να μάθετε περισσότερα, και να σας λυθεί οποιαδήποτε απορία που μπορεί είτε να σας δημιουργήθηκε είτε για εμβάθυνση διαφόρων ζητημάτων στις startup επιχειρήσεις, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Απάντηση

ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ

Επικοινωνήστε μαζί μας

Μέσα από σκληρή δουλειά, έχουμε κερδίσει το σεβασμό των επιχειρηματικών και οικονομικών κοινοτήτων. Αυτός ο σεβασμός απεικονίζει τα διαφορετικά ταλέντα μας, την αφοσίωση και την ικανότητα μας να ανταποκριθούμε γρήγορα σε κάθε σας πρόβλημα.

Discover more from KRS

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading