Τι Επιχείρηση να Ανοίξετε: 5 Ιδέες για το 2022 - KRS
ΆρθραΤι Επιχείρηση να Ανοίξετε: 5 Ιδέες για το 2022

Τι Επιχείρηση να Ανοίξετε: 5 Ιδέες για το 2022

Η εύρεση μιας καλής επιχειρηματικής ιδέας δεν είναι πάντα κάτι δύσκολο, καθώς αυτό που μετράει πραγματικά είναι η σωστή εκτέλεσή της.

Βέβαια, πρέπει πάντα να υπάρχει μια αρχή, σωστά;

Για τον λόγο αυτό, όταν σκέφτεστε τι επιχείρηση να ανοίξετε είναι καλό να έχετε μια δομημένη ιδέα κατά νου.

Στο σημερινό άρθρο λοιπόν θα αναλύσουμε 5 επιχειρηματικές ιδέες για να εμπνευστείτε και πιθανότατα να κάνετε τα πρώτα σας επιχειρηματικά βήματα:

  •      eShop
  •      Ακίνητο Βραχυχρόνιας Μίσθωσης
  •      Dropshipping
  •      eLearning Academy
  •      Διαφημιστική Εταιρεία

Ας ξεκινήσουμε με την πρώτη ιδέα.

Επιχείρηση #1: eShop

Με την ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου, τα ηλεκτρονικά καταστήματα ή eShops έχουν αποτελέσει μια καλή επιχειρηματική ιδέα να ξεκινήσει κανείς.

Φυσικά, ο όρος είναι ευρύς καθώς ένα eShop μπορεί να πουλάει διάφορα προϊόντα όπως ηλεκτρονικά είδη, ρούχα, φαγητά και ποτά, ή σχεδόν οτιδήποτε άλλο.

Όταν επιλέξετε ποια είναι η εξειδίκευση που θέλετε να έχει, υπάρχουν ορισμένα σημαντικά βήματα που πρέπει να γίνουν, όπως:

Και πολλά ακόμα βήματα που μια τέτοια νέα επιχείρηση πρέπει να κάνει.

Φυσικά, ένα eShop δεν είναι απαραίτητο να πουλάει μόνο φυσικά προϊόντα, καθώς μπορεί να επικεντρωθεί στα ψηφιακά, όπως είναι τα eBooks.

Αυτό προσφέρει άλλα πλεονεκτήματα, όπως τη δυνατότητα η έδρα της επιχείρησής σας να είναι η οικία σας, ενώ στην άλλη περίπτωση (των φυσικών προϊόντων) κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό.

Με λίγα λόγια, η σύσταση ενός eShop μπορεί να αποβεί μια καλή επιχειρηματική κίνηση, αν εκτελεστεί σωστά.

Επιχείρηση #2: Ακίνητο Βραχυχρόνιας Μίσθωσης

Αν και δεν είναι πάντα ανάγκη η σύστασης επιχείρησης για κάτι τέτοιο, η εκμετάλλευση ενός ακινήτου για βραχυχρόνια μίσθωση μπορεί να αποβεί αρκετά κερδοφόρα.

Με τον όρο βραχυχρόνια μίσθωση εννοούμε τη μίσθωση ενός ακινήτου που προορίζεται για βραχυχρόνια χρήση, συνήθως από μια ημέρα έως έναν μήνα, αλλά συχνά μπορεί να είναι και περισσότερο.

Επομένως, αν έχετε ήδη ένα ακίνητο στη διάθεσή σας (ή σκοπεύετε να αγοράσετε κάποιο) μπορείτε να το μισθώσετε σαν Airbnb και να έχετε έτσι παθητικό εισόδημα.

Βέβαια, αν και όπως αναφέραμε δεν είναι ανάγκη η έναρξη εταιρείας, το εισόδημά σας από βραχυχρόνια μίσθωση θα φορολογηθεί με τους εξης συντελεστές:

  •      Φόρος 15% από 0€ έως 12.000€
  •      Φόρος 35% από 12.001€ έως 35.000€
  •      Φόρος 45% για εισόδημα πάνω από 35.001€

Επομένως, αν στήσετε κατάλληλα το ακίνητό σας, θέσετε τα σωστά θεμέλια και ενημερωθείτε σχετικά με τη φορολογία της βραχυχρόνιας μίσθωσης, τότε ένα ακίνητο είναι μια εξαιρετική επιχειρηματική κίνηση.

Επιχείρηση #3: Dropshipping

Το dropshipping είναι μια επιχειρηματική δραστηριότητα που πολλοί επιλέγουν στις μέρες μας.

Με λίγα λόγια, πρόκειται για την πώληση αγαθών ηλεκτρονικά, χωρίς την ανάγκη να αποθηκεύσετε τα εμπορεύματά σας.

Πώς συμβαίνει αυτό;

Στην ουσία, στήνετε ένα eShop και πουλάτε τα αγαθά κανονικά, με την εξαίρεση πως αυτά δεν ανήκουν σε εσάς, αλλά βρίσκονται στις αποθήκες των προμηθευτών σας και στέλνονται από εκεί απευθείας στον πελάτη μόλις κάνει την παραγγελία, χωρίς να κάνετε εσείς κάτι άλλο.

Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του dropshipping είναι το γεγονός πως δεν απαιτούνται εγκαταστάσεις αποθήκευσης εμπορευμάτων, αν όμως υπάρχει η δυνατότητα αυτή τότε η πιο παραδοσιακή προσέγγιση ενός eShop (όπως είδαμε προηγουμένως) ίσως να είναι η καλύτερη επιλογή για εσάς.

Επιχείρηση #4: eLearning Academy

Το να παρέχετε τις γνώσεις σας στον κόσμο μέσω μιας πλατφόρμας, με αντάλλαγμα κάποιο χρηματικό ποσό (το γνωστό eLearning Academy), είναι μια συχνή επιχειρηματική κίνηση που βλέπουμε στις μέρες μας.

Ειδικότερα με την ανάπτυξη της online μάθησης μετά την πανδημία, οι ακαδημίες eLearning έχουν δει μεγάλη χρησιμότητα, καθώς μπορεί να εκπαιδευτεί κάποιος εξ’ αποστάσεως και ασύγχρονα.

Αυτό που μπορείτε να κάνετε εσείς είναι να παράξετε το εκπαιδευτικό υλικό, να επιλέξετε την πλατφόρμα που θα το φιλοξενήσει και να ξεκινήσετε την επιχειρηματική αυτή προσπάθεια, μέσω μιας σύστασης εταιρείας.

Για το μοντέλο αυτό, οι τύποι της Ατομικής Επιχείρησης και της ΙΚΕ θα μπορούσε κανείς να πει οτι είναι οι πιο κατάλληλοι, αν και η πρώτη έχει απεριόριστη ευθύνη σε αντίθεση με τη δεύτερη.

Επομένως, η παροχή online εκπαιδευτικού υλικού είναι μια καλή επιχειρηματική δραστηριότητα στις μέρες μας, ειδικά αν στηθεί με τα σωστά θεμέλια.

Επιχείρηση #5: Διαφημιστική Εταιρεία

Η έναρξη μιας διαφημιστικής εταιρείας ή marketing agency είναι αναμφισβήτητα μια καλή κίνηση, εφόσον γνωρίζετε καλά το αντικείμενο.

Αν λοιπόν σκέφτεστε τι επιχείρηση να ανοίξετε και έχετε γνώσεις σε:

  •      Δημιουργία περιεχομένου (content creation)
  •      Δημιουργία διαφημίσεων (Google/Facebook ads)
  •      SEO
  •      Graphic Design
  •      Copywriting

Και οτιδήποτε άλλο σχετικό, μπορείτε να προσφέρετε τις υπηρεσίες αυτές σε άλλες επιχειρήσεις, με σκοπό να τις προωθήσετε στο online κοινό τους.

Συνοπτικά, αυτές ήταν 5 ιδέες για επιχειρήσεις που μπορείτε να ξεκινήσετε το 2022.

Οποιαδήποτε ιδέα και αν διαλέξετε, ακόμα και φυσικά πέρα από τις 5 αυτές, είναι σημαντικό να κατανοήσετε εξαρχής τις φορολογικές και λογιστικές σας ανάγκες.

Εδώ στην KRS έχουμε πολυετή εμπειρία σε αυτές και έχουμε βοηθήσει εκατοντάδες επιχειρήσεις να αναπτυχθούν.

Αν λοιπόν θέλετε να ξεκινήσετε την εταιρεία σας με τα σωστά θεμέλια, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας και θα έρθουμε άμεσα σε επαφή!

Απάντηση

ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ

Επικοινωνήστε μαζί μας

Μέσα από σκληρή δουλειά, έχουμε κερδίσει το σεβασμό των επιχειρηματικών και οικονομικών κοινοτήτων. Αυτός ο σεβασμός απεικονίζει τα διαφορετικά ταλέντα μας, την αφοσίωση και την ικανότητα μας να ανταποκριθούμε γρήγορα σε κάθε σας πρόβλημα.

Discover more from KRS

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading