ΑΜΚΕ – Πως θα επιλέξετε τον κατάλληλο λογιστή - KRS
ΆρθραΑΜΚΕ – Πως θα επιλέξετε τον κατάλληλο λογιστή

ΑΜΚΕ – Πως θα επιλέξετε τον κατάλληλο λογιστή

Η επιλογή του κατάλληλου λογιστή είναι κρίσιμη για την εύρυθμη λειτουργία και την επιτυχία μιας Αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας (ΑΜΚΕ). Σε αυτό το άρθρο, θα διερευνήσουμε τι είναι η ΑΜΚΕ, καθώς και πώς μπορείτε να επιλέξετε τον κατάλληλο λογιστή για την οργάνωσή σας.

Στο συγκεκριμένο άρθρο θα ασχοληθούμε με τις εξής θεματικές:

  • Τι είναι ΑΜΚΕ;
  • Κατανοήστε τις ανάγκες της ΑΜΚΕ σας
  • Έχω ΑΜΚΕ – Πως θα επιλέξω λογιστή;

Τι είναι η ΑΜΚΕ;

Η Αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία (ΑΜΚΕ) είναι μία ειδική μορφή εταιρείας που δημιουργείται με σκοπό την προώθηση κοινωνικών, πολιτιστικών, εκπαιδευτικών, φιλανθρωπικών, αθλητικών ή άλλων μη κερδοσκοπικών σκοπών. Οι ΑΜΚΕ δεν αποσκοπούν στην παραγωγή κέρδους, αλλά στην επίτευξη των στόχων τους μέσω των δραστηριοτήτων τους.

Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με την Αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία, πατήστε εδώ.

Κατανοήστε τις ανάγκες της ΑΜΚΕ σας

Προτού αρχίσετε να αναζητάτε έναν λογιστή, θα πρέπει να κατανοήσετε τις ανάγκες της εταιρείας σας. 

Ποιες υπηρεσίες θα χρειαστείτε από τον λογιστή; Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει την κατανόηση του φορολογικού συστήματος, τη διαχείριση των οικονομικών σας και την παροχή συμβουλών σχετικά με τις οικονομικές στρατηγικές της εταιρείας σας. 

Αυτό θα σας βοηθήσει να αξιολογήσετε τις ανάγκες σας και να επιλέξετε έναν λογιστή που σας ταιριάζει.

Μία αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία εξάλλου έχει συγκεκριμένες ανάγκες και απαιτήσεις. Είναι επομένως σημαντικό να κατανοήσετε τις ειδικές απαιτήσεις που ισχύουν για τον τομέα σας, όπως οι νόμοι και οι κανονισμοί που διέπουν τις μη κερδοσκοπικές εταιρείες και τη χρηματοδότηση τους.

Στην περίπτωση που θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις διαφορές ανάμεσα σε μία ΑΜΚΕ και μία ΚοινΣΕπ, διαβάστε εδώ.

Έχω ΑΜΚΕ - Πως θα επιλέξω λογιστή;

Στην περίπτωση που είστε ήδη ιδιοκτήτης ή ξεκινάτε τώρα μία ΑΜΚΕ ή αλλιώς μία αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία, τότε σίγουρα γνωρίζετε το πόσο σημαντική είναι η εύρεση ενός αξιόπιστου συνεργάτη για να αναλάβει τη λογιστική και φορολογική κάλυψη της εταιρείας σας. 

Ας δούμε λοιπόν μερικά κριτήρια τα οποία θα διευκολύνουν αρκετά το έργο σας και θα σας οδηγήσουν στην κατάλληλη επιλογή:

#1 Ταιριάζουν τα ιδανικά και οι αξίες σας;

Μία ΑΜΚΕ όπως αναφέραμε δημιουργείται έχοντας ως βασικό της στόχο την προώθηση κοινωνικών, πολιτιστικών, εκπαιδευτικών, φιλανθρωπικών, αθλητικών ή άλλων μη κερδοσκοπικών σκοπών. 

Επομένως η επιλογή ενός λογιστή ή ενός λογιστικού γραφείου το οποίο κατανοεί τον στόχο σας και μοιράζεται τα ιδανικά και τις αξίες που εκπροσωπείται είναι ένα απαραίτητο συστατικό για μία επιτυχημένη συνεργασία.

Στην KRS βρισκόμαστε έμπρακτα δίπλα στις μη κερδοσκοπικές εταιρείες, ενισχύοντας τες ώστε να κάνουν το όραμα τους πράξη. 

Μπορείτε να διαβάσετε σχετικά με τις διακρίσεις μας και την επίτευξη της εξάωρης εργασίας εδώ.

#2 Εμπιστεύεστε τον συγκεκριμένο λογιστή ή το λογιστική γραφείο;

Ένα λογιστικό γραφείο πρέπει να σου εμπνέει εμπιστοσύνη. Μία συνεργασία θα είναι πιθανώς μακροπρόθεσμη, επομένως η εμπιστοσύνη και από τις δύο πλευρές είναι απαραίτητη προκειμένου να υπάρχει άμεση συνεννόηση και αποτελεσματικότερη ροή εργασιών.

Επομένως είναι κομβικής σημασίας να επιλέξετε ένα λογιστικό γραφείο ή έναν λογιστή τον οποίο θα εμπιστεύεστε και θα νιώθετε άνετα στην μεταξύ σας συνεργασία.

#3 Ποιότητα υπηρεσιών

Φυσικά δεν πρέπει να παραλείψετε σε καμία περίπτωση την ποιότητα των λογιστικών και φοροτεχνικών υπηρεσιών του λογιστικού γραφείου. 

Ένας λογιστικό γραφείο το οποίο παρέχει ποιοτικές υπηρεσίες και σέβεται τον συνεργάτη του, θα διευκολύνει αρκετά και το δικό σας έργο.

#4 Εξοικείωση με το αντικείμενο 

Τέλος εξίσου σημαντική είναι και η εξοικείωση του λογιστή με το αντικείμενο. Ένα λογιστικό γραφείο μπορεί να σας εξυπηρετήσει καλύπτοντας τις βασικές ανάγκες τις επιχείρησης σας όμως ένα λογιστικό γραφείο το οποίο έχει εξειδίκευση στις Αστικές Μη Κερδοσκοπικές Εταιρείες (ΑΜΚΕ) μπορεί να κάνει τη διαφορά. 

Βρίσκοντας έναν ειδικό στο χώρο, οι υπηρεσίες που θα λαμβάνει η επιχείρηση σας θα είναι σαφώς πολύ καλύτερες.

Συνοψίζοντας

Εξετάσαμε τι είναι η ΑΜΚΕ, καθώς και το ποιες ανάγκες πρέπει να εντοπίσει η ιδρυτική της ομάδα. Επίσης εξετάσαμε τα βασικά κριτήρια επιλογή του κατάλληλου λογιστή για μία αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία.

Στο λογιστικό γραφείο της KRS προσφέρουμε ολοκληρωμένες υπηρεσίες δημιουργίας επιχειρήσεων, που περιλαμβάνουν την εκπροσώπησή σας σε δημόσιες υπηρεσίες, αλλά και τη διαχείριση των λογιστικών βιβλίων σας και φορολογικών υποχρεώσεων.

Εάν, λοιπόν, επιθυμείτε να γνωρίσετε την KRS, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας, ώστε να μάθετε τα πάντα για τη σύσταση και τη λογιστική υποστήριξη μίας ΑΜΚΕ, και να λάβετε την κατάλληλη εξυπηρέτηση!

Απάντηση

ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ

Επικοινωνήστε μαζί μας

Μέσα από σκληρή δουλειά, έχουμε κερδίσει το σεβασμό των επιχειρηματικών και οικονομικών κοινοτήτων. Αυτός ο σεβασμός απεικονίζει τα διαφορετικά ταλέντα μας, την αφοσίωση και την ικανότητα μας να ανταποκριθούμε γρήγορα σε κάθε σας πρόβλημα.

Αρέσει σε %d bloggers: