Σύσταση ΙΚΕ: 5 πληροφορίες που αξίζει να γνωρίζετε πριν ξεκινήσετε - KRS
ΆρθραΣύσταση ΙΚΕ: 5 πληροφορίες που αξίζει να γνωρίζετε πριν ξεκινήσετε

Σύσταση ΙΚΕ: 5 πληροφορίες που αξίζει να γνωρίζετε πριν ξεκινήσετε

Ενδιαφέρεστε να κάνετε Σύσταση ΙΚΕ; Τότε σίγουρα χρειάζεται να γνωρίζετε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες γύρω από την Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία. Σε αυτό το άρθρο θα ξεκινήσουμε αναφέροντας 5 από αυτές, τις οποίες αξίζει να γνωρίζετε πριν προχωρήσετε σε σύσταση ΙΚΕ.

Συγκεκριμένα θα ασχοληθούμε με τις εξής θεματικές:

  • Τι είναι η ΙΚΕ;
  • 5 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε πριν την Σύσταση ΙΚΕ

Τι είναι η ΙΚΕ;

Η Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία (ΙΚΕ) είναι μια σχετικά πρόσφατη μορφή εταιρείας που καθιερώθηκε το 2012, παρουσιάζοντας μια ευέλικτη επιλογή για τους επιχειρηματίες που επιθυμούσαν να αποφύγουν την γραφειοκρατία που συνοδεύει τις παλαιότερες μορφές εταιρειών.

Ακριβώς αυτή η ευελιξία είναι ένας από τους κεντρικούς λόγους που η ΙΚΕ έχει κερδίσει πολύ μεγάλη δημοτικότητα στην Ελλάδα, και συνηθίζεται να επιλέγεται συχνά σε σύγκριση με την Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης (ΕΠΕ), την Ομόρρυθμη Εταιρεία (ΟΕ) και άλλες μορφές εταιρειών.

σύσταση ΙΚΕ

5 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε πριν την Σύσταση ΙΚΕ

Αν θέλετε να κάνετε σύσταση ΙΚΕ στην Ελλάδα, τότε αυτές πέντε βασικές πληροφορίες θα σας φανούν πολύ χρήσιμες!

#1 Ονομασία της εταιρείας (Επωνυμία)

Είναι ζωτικής σημασίας να επιλέξετε ένα μοναδικό όνομα για την εταιρεία σας που να τη διακρίνει από άλλες επιχειρήσεις. Το όνομα αυτό θα χρησιμοποιείται σε όλες τις επίσημες επικοινωνίες και τα νομικά έγγραφα.

#2 Καθορισμός του πεδίου δραστηριότητας (Επιλογή Αντικειμένου Δραστηριότητας)

Αποφασίστε τις δραστηριότητες στις οποίες θα δραστηριοποιηθεί η επιχείρησή σας και ελέγξτε τους αντίστοιχους κωδικούς δραστηριότητας (ΚΑΔ). Ορισμένες δραστηριότητες ενδέχεται να απαιτούν πρόσθετες άδειες ή ειδικά διαμορφωμένους χώρους.

#3 Αρχικό κεφάλαιο (Κεφάλαιο έναρξης)

Ένα από τα πιο σημαντικά πλεονεκτήματα της Ιδιωτικής Κεφαλαιουχικής Εταιρείας (ΙΚΕ) είναι ότι δεν χρειάζεται κεφάλαιο για την ίδρυσή της.

Το ελάχιστο αρχικό κεφάλαιο για την ίδρυση μιας ΙΚΕ είναι 0 ευρώ, ένα ποσό σημαντικά κατώτερο, για παράδειγμα, από το ελάχιστο κεφάλαιο που απαιτείται για την ίδρυση μιας Ανώνυμης Εταιρείας (ΑΕ), το οποίο είναι 25.000 ευρώ και πρέπει να καταβληθεί εξ ολοκλήρου κατά την ίδρυση.

#4 Εισφορές εταίρων (Εισφορές εταίρων)

Οι εταίροι μπορούν να συνεισφέρουν στο κεφάλαιο της εταιρείας με χρηματικές εισφορές ή εισφορές σε είδος, εφόσον μπορούν να αποτιμηθούν σύμφωνα με τις διατάξεις της ελληνικής νομοθεσίας.

#5 Περιορισμένη ευθύνη εταίρων

Αυτός ο παράγοντας αποτελεί ένα σημείο που πολλοί επιχειρηματίες συνυπολογίζουν.

Κατ’ ουσίαν, αυτό επισημαίνει ότι η περιουσία των εταίρων και η περιουσία της εταιρείας είναι διακριτές.

Σε αντίθεση με τις Ομόρρυθμες Εταιρείες (ΟΕ) και Ετερόρρυθμες Εταιρείες (ΕΕ), στις οποίες οι εταίροι εγγυώνται με την προσωπική τους περιουσία (είτε κινητή είτε ακίνητη) για τις οικονομικές υποχρεώσεις της εταιρείας.

Επομένως, οι εταίροι της ΙΚΕ δεν φέρουν ευθύνη για τα χρέη της, με την επιφύλαξη των διατάξεων του άρθρου 79 που προβλέπει εγγυητικές εισφορές, μέσω των οποίων ο εταίρος αναλαμβάνει ευθύνη για τα χρέη της εταιρείας μέχρι ένα συγκεκριμένο ποσό, το οποίο πρέπει να καθορίζεται στο καταστατικό.

σύσταση ΙΚΕ

Συνοψίζοντας

Σε αυτό το άρθρο αναφερθήκαμε στην Σύσταση ΙΚΕ και είδαμε 5 πληροφορίες σχετικά με την Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία που αξίζει να γνωρίζετε.

Στην KRS βρισκόμαστε δίπλα σας, παρέχοντας σας λογιστικές, φορολογικές και συμβουλευτικές υπηρεσίες, επιτρέποντας στην εταιρεία σας να αναπτυχθεί. 

Το λογιστικό γραφείο μας μάλιστα αναδείχθηκε ως το κορυφαίο λογιστικό γραφείο της Αττικής για το 2023. 

Για να μαθαίνετε περισσότερα αλλά και για να γνωρίσετε τις υπηρεσίες της KRS, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για την ταχύτερη δυνατή εξυπηρέτηση σας. 

Απάντηση

ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ

Επικοινωνήστε μαζί μας

Μέσα από σκληρή δουλειά, έχουμε κερδίσει το σεβασμό των επιχειρηματικών και οικονομικών κοινοτήτων. Αυτός ο σεβασμός απεικονίζει τα διαφορετικά ταλέντα μας, την αφοσίωση και την ικανότητα μας να ανταποκριθούμε γρήγορα σε κάθε σας πρόβλημα.

Αρέσει σε %d bloggers: