Επιλογές χρηματοδότησης για γυναίκες επιχειρηματίες – Αναλυτικός Οδηγός - KRS
ΆρθραΕπιλογές χρηματοδότησης για γυναίκες επιχειρηματίες – Αναλυτικός Οδηγός

Επιλογές χρηματοδότησης για γυναίκες επιχειρηματίες – Αναλυτικός Οδηγός

Καθώς ο αριθμός των γυναικών επιχειρηματιών συνεχίζει να αυξάνεται, αυξάνεται και η ανάγκη για επιλογές χρηματοδότησης που να ανταποκρίνονται στις μοναδικές επιχειρηματικές τους ανάγκες. 

Ευτυχώς, υπάρχουν πλέον περισσότερες επιλογές από ποτέ, από κρατικές επιχορηγήσεις έως χρηματοδότηση επιχειρηματικών κεφαλαίων. 

Σε αυτόν τον ολοκληρωμένο οδηγό, θα εξερευνήσουμε μερικές από τις πιο δημοφιλείς επιλογές χρηματοδότησης για τις γυναίκες επιχειρηματίες. Συγκεκριμένα θα ασχοληθούμε με τις εξής θεματικές:

  • Προγράμματα ΕΣΠΑ για γυναικεία επιχειρηματικότητα
  • Δάνεια για γυναίκες επιχειρηματίες
  • Crowdfunding για γυναίκες επιχειρηματίες
  • Χρηματοδότηση από Venture Capitals
  • Χρηματοδότηση από Angel Investor
  • Λογιστική υποστήριξη για γυναίκες επιχειρηματίες

Προγράμματα ΕΣΠΑ για Γυναικεία Επιχειρηματικότητα

Τα προγράμματα ΕΣΠΑ (Ευρωπαϊκό Σχέδιο Στρατηγικής Ανάπτυξης) για γυναικεία επιχειρηματικότητα αποτελούν μια πρωτοβουλία που στοχεύει στην ενθάρρυνση των γυναικών επιχειρηματιών να δημιουργήσουν και να αναπτύξουν τις δικές τους επιχειρήσεις σε διάφορους τομείς της οικονομίας. 

Τα προγράμματα αυτά χρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Κυπριακή Κυβέρνηση και προσφέρουν μια σειρά από υπηρεσίες και χρηματοδοτικές ενισχύσεις για να βοηθήσουν τις γυναίκες επιχειρηματίες να αναπτύξουν τις επιχειρηματικές τους ιδέες.

Δάνεια για Γυναίκες Επιχειρηματίες

Τα επιχειρηματικά δάνεια είναι μια άλλη δημοφιλής επιλογή χρηματοδότησης για τις γυναίκες επιχειρηματίες. 

Τα δάνεια αυτά μπορεί να προέρχονται από τράπεζες, πιστωτικές ενώσεις και άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. 

Ενώ αυτά τα δάνεια μπορεί να είναι πιο δύσκολο να αποκτηθούν από τις επιχορηγήσεις, συχνά προσφέρουν υψηλότερα ποσά χρηματοδότησης και πιο ευέλικτους όρους. 

Πολλοί δανειστές προσφέρουν επίσης ειδικά προγράμματα δανείων για γυναίκες επιχειρηματίες.

Αν ενδιαφέρεστε για χρηματοδότηση μέσα από προγράμματα ΕΣΠΑ, ή τραπεζικά δάνεια, τότε μπορείτε να διαβάσετε εδώ περισσότερα σχετικά με τις υπηρεσίες μας.

Crowdfunding για γυναίκες επιχειρηματίες

Το Crowdfunding είναι μια νεότερη επιλογή χρηματοδότησης που έχει αυξηθεί σε δημοτικότητα τα τελευταία χρόνια. 

Οι πλατφόρμες Crowdfunding επιτρέπουν στους επιχειρηματίες να συγκεντρώσουν χρήματα από μεγάλο αριθμό επενδυτών, συχνά μέσω μικρών δωρεών. 

Ενώ το crowdfunding μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να συγκεντρώσετε κεφάλαια γρήγορα και εύκολα, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι μπορεί επίσης να είναι μια ανταγωνιστική διαδικασία, με πολλούς επιχειρηματίες να διεκδικούν την ίδια δεξαμενή επενδυτών.

Πάντως το κοινό των crowdfunding platform κυνηγάει συνεχώς νέες ιδέες και αντιμετωπίζει με μεγάλη εύνοια τη γυναικεία επιχειρηματικότητα.

Χρηματοδότηση από Venture Capitals

Η χρηματοδότηση μέσω Venture Capitals ή αλλιώς VCs απευθύνεται συνήθως σε πιο εδραιωμένες επιχειρήσεις που έχουν ήδη πετύχει κάποιο επίπεδο επιτυχίας. 

Ωστόσο, υπάρχουν πλέον περισσότερες εταιρείες VCs που επικεντρώνονται σε επενδύσεις σε επιχειρήσεις που ανήκουν σε γυναίκες επιχειρηματίες. 

Αυτές οι εταιρείες προσφέρουν συχνά μεγαλύτερα ποσά χρηματοδότησης από άλλες επιλογές, αλλά μπορεί επίσης να απαιτούν μεγαλύτερη συμμετοχή στην επιχείρηση, δηλαδή την παραχώρηση ενός μεγάλου ποσοστού.

Χρηματοδότηση από Angel Investor

Οι Angel Investors ή αλλιώς επενδυτικοί άγγελοι είναι άτομα με μεγάλη περιουσία αλλά και εμπειρία που επενδύουν σε επιχειρήσεις με αντάλλαγμα μετοχές. 

Πολλοί Angel Investors ενδιαφέρονται να στηρίξουν επιχειρήσεις που ανήκουν σε γυναίκες επιχειρηματίες και μπορεί να προσφέρουν πιο ευέλικτους όρους από ό,τι οι εταιρείες επιχειρηματικών κεφαλαίων (venture capitals). 

Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η εξασφάλιση επενδυτικών αγγέλων μπορεί να είναι μία χρονοβόρα διαδικασία και οι επιχειρηματίες μπορεί να χρειαστεί να αναπτύξουν ένα ισχυρό δίκτυο (networking) προκειμένου να έχουν πρόσβαση σε αυτές τις ευκαιρίες.

Αν βρίσκεστε στην αναζήτηση ενός Angel Investor και χρειάζεστε καθοδήγηση, μπορείτε να διαβάσετε το σχετικό μας άρθρο, εδώ.

γυναίκες επιχειρηματίες

Λογιστική Υποστήριξη σε Γυναίκες Επιχειρηματίες

Ένας ακόμα τρόπος για να ενισχύσετε την επιχείρηση σας και να μειώσετε τα έξοδα, είναι η συνεργασία σας με ένα λογιστικό γραφείο.

Στο λογιστικό γραφείο της KRS παρέχουμε σύγχρονες και ολοκληρωμένες λογιστικές υπηρεσίες στηρίζοντας έμπρακτα τη γυναικεία επιχειρηματικότητα.

Μέσω των υπηρεσιών του λογιστικού γραφείου μας ενισχύουμε τις γυναίκες επιχειρηματίες που αναζητούν έναν έμπιστο και καλό λογιστή για να ενισχύσει την επιχείρηση τους. Στις λογιστικές υπηρεσίες μας συμπεριλαμβάνονται:

Επίσης, όπως αναφέραμε προηγουμένως, παρέχουμε σύγχρονες και ολοκληρωμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες για χρηματοδοτήσεις όπως προγράμματα ΕΣΠΑ και Τραπεζικά Δάνεια. Παράλληλα το λογιστικό γραφείο της KRS αναλαμβάνει τη δημιουργία business plan, το οποίο θα αυξήσει τις πιθανότητες χρηματοδότησης της εταιρείας σας, αλλά και business development.

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τη γυναικεία επιχειρηματικότητα, και το πως θα ξεπεράσετε τις δυσκολίες, διαβάστε εδώ.

Συνοψίζοντας

Υπάρχουν πλέον περισσότερες επιλογές χρηματοδότησης για τις γυναίκες επιχειρηματίες από ποτέ άλλοτε. 

Είτε ξεκινάτε μόλις τώρα είτε θέλετε να αναπτύξετε την υπάρχουσα επιχείρησή σας, υπάρχει μια ποικιλία από προγράμματα χρηματοδότησης, δάνεια και ιδιωτικές επιλογές χρηματοδότησης που είναι διαθέσιμες για να σας στηρίξουν στο ταξίδι σας. 

Εξερευνώντας αυτές τις επιλογές και αναπτύσσοντας μια ισχυρή στρατηγική χρηματοδότησης, οι γυναίκες επιχειρηματίες μπορούν να αυξήσουν τις πιθανότητες επιτυχίας τους και να επιτύχουν τους επιχειρηματικούς τους στόχους.

Το λογιστικό γραφείο KRS στηρίζει έμπρακτα τη γυναικεία επιχειρηματικότητα μέσω της κουλτούρας και των υπηρεσιών της. Για να μάθετε περισσότερα, μη διστάσετε  να επικοινωνήσετε μαζί μας και θα έρθουμε άμεσα σε επαφή.

Απάντηση

ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ

Επικοινωνήστε μαζί μας

Μέσα από σκληρή δουλειά, έχουμε κερδίσει το σεβασμό των επιχειρηματικών και οικονομικών κοινοτήτων. Αυτός ο σεβασμός απεικονίζει τα διαφορετικά ταλέντα μας, την αφοσίωση και την ικανότητα μας να ανταποκριθούμε γρήγορα σε κάθε σας πρόβλημα.

Αρέσει σε %d bloggers: