ΑΜΚΕ – Πως καλύπτει τα έξοδα της μία Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία
Ακούγοντας τον όρο αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία, ίσως τουλάχιστον στην αρχή, δύσκολα να τον συνδυάζουμε με την ύπαρξη εσόδων.
Παρόλα αυτά μία ΑΜΚΕ χρειάζεται έσοδα προκειμένου να καλύψει τις λειτουργικές της ανάγκες και να συνεχίσει το έργο για το οποίο συστάθηκε.
Στο συγκεκριμένο άρθρο θα αναφερθούμε στο πως καλύπτει τα έξοδα της μία Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία. Συγκεκριμένα θα ασχοληθούμε με τις παρακάτω θεματικές:
- Τι είναι η ΑΜΚΕ;
- Γιατί μία ΑΜΚΕ χρειάζεται έσοδα;
- Πως καλύπτει τα έξοδα της μία ΑΜΚΕ;
Τι είναι η ΑΜΚΕ;
Αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία ή αλλιώς ΑΜΚΕ ονομάζεται η εταιρεία η οποία δεν δραστηριοποιείται με στόχο την απόκτηση κέρδους, αλλά οι σκοποί της είναι μη κερδοσκοπικοί.
Μία ΑΜΚΕ μπορεί να συσταθεί με απλή σύμβαση μεταξύ δύο ή περισσότερων φυσικών προσώπων. Τα πρόσωπα αυτά συμφωνούν σε κοινό σκοπό και έχουν κοινές εισφορές.
Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με την ΑΜΚΕ, διαβάστε εδώ.
Γιατί μία ΑΜΚΕ χρειάζεται έσοδα;
Γιατί μία ΑΜΚΕ, ή αλλιώς μία αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία, χρειάζεται έσοδα; Όπως δηλώνει και το όνομα της, μία ΑΜΚΕ δεν έχει ως στόχο της τη δημιουργία κέρδους.
Παρόλα αυτά η αποστολή μίας ΑΜΚΕ είναι να παρέχει τις υπηρεσίες της, με μη κερδοσκοπικό τρόπο. Για να παρέχει τις συγκεκριμένες υπηρεσίες ή να ολοκληρώσει τις δράσεις της μία ΑΜΚΕ χρειάζεται έσοδα.
Με τα έσοδα που παράγει μία ΑΜΚΕ, μπορεί στη συνέχεια να καλύψει τα έξοδα της.
Στη συνέχεια θα εξετάσουμε πως καλύπτει τα έξοδα της μία ΑΜΚΕ.
Πως καλύπτει τα έξοδα της μία ΑΜΚΕ;
Μία ΑΜΚΕ (αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία) μπορεί να καλύπτει τα έξοδά της μέσω διαφόρων πηγών εσόδων. Οι πιο συνηθισμένες πηγές εσόδων για μια ΑΜΚΕ περιλαμβάνουν:
#1 Συνεισφορές μελών
Μία αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία ή αλλιώς ΑΜΚΕ μπορεί να λειτουργεί με βάση τη συνεισφορά των μελών της. Κάθε μέλος συνήθως συνεισφέρει με ένα σταθερό ποσό ή ένα ποσοστό των εσόδων της ΑΜΚΕ.
#2 Επιχορηγήσεις
Μία ΑΜΚΕ μπορεί να λαμβάνει επιχορηγήσεις από δημόσιους οργανισμούς, ιδιωτικούς οργανισμούς και φιλανθρωπικούς οργανισμούς για τις δραστηριότητές της.
#3 Πωλήσεις προϊόντων και υπηρεσιών
Μία ΑΜΚΕ μπορεί να παράγει και να πουλάει προϊόντα ή υπηρεσίες, όπως ημερολόγια, διαφημίσει, κατασκευές κ.α.
Επομένως μια αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία (ΑΜΚΕ) μπορεί να χρησιμοποιήσει τα κέρδη της (από οποιαδήποτε νόμιμη δραστηριότητα) για τη χρηματοδότηση των επιχειρηματικών της δραστηριοτήτων.
#4 Εισφορές και δωρεές
Μία ΑΜΚΕ μπορεί να λαμβάνει εισφορές και δωρεές από άλλους οργανισμούς ή ιδιώτες που επιθυμούν να υποστηρίξουν τις δραστηριότητές της και επομένως να καλύπτει τις ανάγκες της με αυτόν τον τρόπο.
#5 Δανεισμός
Τέλος, μία αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία ή ΑΜΚΕ μπορεί να λάβει δάνεια από τράπεζες ή άλλους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς για τη χρηματοδότηση των δραστηριοτήτων της.
Συνοψίζοντας
Συνήθως, η ΑΜΚΕ χρησιμοποιεί μια συνδυαστική προσέγγιση από τις παραπάνω πηγές εσόδων για να καλύψει τα έξοδά της.
Επίσης, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι οι ΑΜΚΕ συνήθως διαχειρίζονται τους πόρους τους με αποδοτικό τρόπο, επενδύοντας σε δραστηριότητες που συνάδουν με τους σκοπούς τους ενώ ταυτόχρονα μπορούν να συντηρήσουν τις δραστηριότητες τους.
Εάν, λοιπόν, επιθυμείτε να γνωρίσετε την KRS, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας, ώστε να μάθετε τα πάντα σχετικά με την ΑΜΚΕ αλλά και άλλες εταιρικές μορφές και να λάβετε την κατάλληλη εξυπηρέτηση!
Related
Related Posts
ΚΑΔ Επιχειρήσεων: Τι Είναι & Πώς να Επιλέξετε το Σωστό (2022)
Στο άρθρο αυτό αναλύεται η έννοια του ΚΑΔ αλλά και ο τρόπος για να διαλέξετε το σωστό.
Σύνδεση Ταμειακών Μηχανών με POS – Οδηγός
Σε αυτό το άρθρο θα αναφερθούμε στη σύνδεση ταμειακών μηχανών με POS. Επίσης θα αναφερθούμε στον ορι
Προκαταβολή Φόρου – Τι είναι και ποιους αφορά;
Σε αυτό το άρθρο θα μάθουμε περισσότερα σχετικά με την Προκαταβολή Φόρου, το τι είναι αλλά και ποιο
Απάντηση