Βραχυχρόνια Μίσθωση: 7 λόγοι για να ξεκινήσετε - KRS
ΆρθραΒραχυχρόνια Μίσθωση: 7 λόγοι για να ξεκινήσετε

Βραχυχρόνια Μίσθωση: 7 λόγοι για να ξεκινήσετε

Επιθυμείτε να ασχοληθείτε με τη Βραχυχρόνια Μίσθωση, αλλά θέλετε να μάθετε περισσότερα; 

Σε αυτό το άρθρο θα σας παρουσιάσουμε 7 λόγους για τους οποίους αξίζει να ασχοληθείτε με τη Βραχυχρόνια Μίσθωση, ενώ ταυτόχρονα θα αναλύσουμε και χρήσιμες πληροφορίες. 

Συγκεκριμένα θα ασχοληθούμε με τις εξής θεματικές:

  • Τι είναι η Βραχυχρόνια Μίσθωση; 
  • 7 λόγοι για να ασχοληθείτε με τη Βραχυχρόνια Μίσθωση Ακινήτων
  • Βραχυχρόνια Μίσθωση Ακινήτου – Ποιες υποχρεώσεις έχει ένας διαχειριστής;
  • Βραχυχρόνια Μίσθωση – Πως μπορεί να με βοηθήσει ένα λογιστικό γραφείο; 

Τι είναι η Βραχυχρόνια Μίσθωση;

Πριν αναφερθούμε στους 7 βασικούς λόγους για τους οποίους αξίζει να ασχοληθείτε με τη Βραχυχρόνια Μίσθωση, ας δούμε καλύτερα τον ορισμό.

Ο όρος “βραχυχρόνια μίσθωση” αναφέρεται στην ενοικίαση ενός ακινήτου για σύντομες περιόδους, που κυμαίνονται από λίγες ημέρες έως και μερικούς μήνες.

Αυτή η πρακτική είναι πολύ διαδεδομένη για ιδιοκτήτες που διαθέτουν κατοικίες σε τουριστικές περιοχές, καθώς τους παρέχει παθητικό εισόδημα από την ενοικίαση των ακινήτων τους.

Το Airbnb είναι μία από τις πιο δημοφιλείς πλατφόρμες για βραχυχρόνια ενοικιάσεις, αλλά και άλλες πλατφόρμες, όπως το Booking, χρησιμοποιούνται επίσης.

Στην Ελλάδα, η βραχυχρόνια μίσθωση έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης, καθώς το Airbnb προσέφερε στους ιδιοκτήτες ακινήτων την ευκαιρία να αυξήσουν τα έσοδά τους από πιθανά αχρησιμοποίητα ακίνητα που είχαν στην κατοχή τους.

Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τη Βραχυχρόνια Μίσθωση αλλά και τις διαφορές της με τη Μακροχρόνια Μίσθωση, διαβάστε εδώ.

Βραχυχρόνια Μίσθωση

7 λόγοι για να ασχοληθείτε με τη Βραχυχρόνια Μίσθωση Ακινήτων

Στη σημερινή εποχή, οι άνθρωποι αναζητούν συνεχώς νέους τρόπους για να κερδίσουν τα προς το ζην, απολαμβάνοντας παράλληλα ευελιξία αλλά και οικονομική ανεξαρτησία. Μια τέτοια οδός είναι η προσφορά καταλυμάτων στον τομέα της βραχυχρόνιας μίσθωσης, η οποία έχει αποκτήσει δημοτικότητα με την έλευση πλατφορμών όπως η Airbnb, η VRBO και άλλες. 

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους κάποιος θα πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο να επιχειρήσει να ασχοληθεί με την επιχείρηση βραχυχρόνιων καταλυμάτων για να κερδίσει εισόδημα.

Ας δούμε λοιπόν αυτούς τους λόγους πιο αναλυτικά:

#1 Οικονομική ανεξαρτησία

Τα καταλύματα βραχείας διαμονής μπορούν να αποτελέσουν μια προσοδοφόρα πηγή εισοδήματος, ιδίως σε περιοχές με υψηλή ζήτηση ή κατά τη διάρκεια των τουριστικών περιόδων αιχμής. 

Οι ιδιοκτήτες ακινήτων μπορούν να χρεώνουν υψηλές τιμές για τους χώρους τους, επιτρέποντάς τους να κερδίζουν ένα σημαντικό εισόδημα που μπορεί να ξεπερνά ακόμη και την κανονική τους εργασία.

#2 Ευελιξία

Σε αντίθεση με τις παραδοσιακές μακροχρόνιες ενοικιάσεις, τα καταλύματα βραχείας διαμονής προσφέρουν στον ιδιοκτήτη ακινήτου την ελευθερία να επιλέξει πότε θα διαθέσει τον χώρο του. 

Αυτή η ευελιξία επιτρέπει στα άτομα να εξισορροπούν την προσωπική και την επαγγελματική τους ζωή, καθώς μπορούν να κλείνουν ημερομηνίες για δική τους χρήση ή για να φιλοξενήσουν φίλους και συγγενείς.

#3 Παθητικό εισόδημα

Η απόκτηση εισοδήματος από καταλύματα βραχείας διαμονής απαιτεί μια αρχική επένδυση χρόνου και προσπάθειας για τη δημιουργία και την εμπορία του ακινήτου. 

Ωστόσο, μόλις το ακίνητο κερδίσει έδαφος, μπορεί να γίνει πηγή παθητικού εισοδήματος, απαιτώντας ελάχιστη επίβλεψη και συντήρηση.

#4 Αποτίμηση ακινήτου

Η ιδιοκτησία ακινήτου για καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης μπορεί επίσης να οδηγήσει σε μακροπρόθεσμα οικονομικά κέρδη λόγω της ανατίμησης του ακινήτου. 

Καθώς η αγορά ακινήτων παρουσιάζει διακυμάνσεις, οι ιδιοκτήτες ακινήτων μπορεί να δουν την αξία των επενδύσεών τους να αυξάνεται με την πάροδο του χρόνου.

#5 Δικτύωση και δημιουργία κοινότητας

Η φιλοξενία επισκεπτών σύντομης διαμονής από όλο τον κόσμο παρέχει μια μοναδική ευκαιρία να γνωρίσετε νέους ανθρώπους και να αναπτύξετε μόνιμες σχέσεις.

 Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μια αίσθηση προσωπικής ολοκλήρωσης ή ακόμη και σε πιθανές επιχειρηματικές ευκαιρίες.

#6 Ενίσχυση της τοπικής οικονομίας

Τα καταλύματα βραχείας διαμονής μπορούν να συμβάλουν θετικά στην τοπική οικονομία, καθώς οι επισκέπτες ξοδεύουν συνήθως χρήματα για φαγητό, διασκέδαση και τοπικά αξιοθέατα κατά τη διάρκεια της διαμονής τους. 

Αυτό, με τη σειρά του, δημιουργεί μια πολλαπλή επίδραση, ωφελώντας άλλες επιχειρήσεις στην κοινότητα.

#7 Δημιουργική διέξοδος

Η λειτουργία ενός καταλύματος επιτρέπει στους ιδιοκτήτες ακινήτων να εκφράσουν τη δημιουργικότητά τους μέσω της εσωτερικής διακόσμησης και των εμπειριών των επισκεπτών.

Αυτό μπορεί να είναι τόσο προσωπικά ικανοποιητικό όσο και καθοριστικό για την προσέλκυση μιας σταθερής ροής επισκεπτών.

Βραχυχρόνια Μίσθωση

Βραχυχρόνια Μίσθωση Ακινήτων - Ποιες υποχρεώσεις έχει ένας διαχειριστής;

Ας δούμε αρχικά τι ορίζεται ως Διαχειριστής Ακινήτου Βραχυχρόνιας Μίσθωσης;

 

Με απλά λόγια είναι το Φυσικό ή Νομικό Πρόσωπο  που αναλαμβάνει την διαδικασία ανάρτησης του ακινήτου στις ψηφιακές πλατφόρμες, με σκοπό την βραχυχρόνια μίσθωση και γενικά μεριμνά για την βραχυχρόνια μίσθωση του ακινήτου.

Ένας διαχειριστής ακινήτου Βραχυχρόνιας Μίσθωσης, όπως είναι φυσικό έχει ορισμένες υποχρεώσεις τις οποίες πρέπει να τηρεί.

Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις υποχρεώσεις που έχει ένας διαχειριστής, διαβάστε εδώ.

Βραχυχρόνια Μίσθωση - Πως μπορεί να με βοηθήσει ένα λογιστικό γραφείο;

Αφού εξετάσαμε τους βασικούς λόγους για τους οποίους αξίζει να ασχοληθείτε με το χώρο της Βραχυχρόνιας Μίσθωσης, ας δούμε πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος που διαδραματίζει ένα καλό λογιστικό γραφείο.

Ένα λογιστικό γραφείο μπορεί να σας βοηθήσει με πολλούς τρόπους στο νέο σας εγχείρημα. 

Συγκεκριμένα, στην KRS, ειδικευόμαστε στη Βραχυχρόνια Μίσθωση Ακινήτων.

Μερικές από τις υπηρεσίες που σίγουρα θα σας φανούν πολύ χρήσιμες είναι:

Επιπλέον στην KRS μπορούμε να σας βοηθήσουμε στη σωστή σύνταξη συμφωνητικών, στην καταχώρηση ακινήτων, την υποβολή δηλώσεων και να σας παρέχουμε ενημέρωση για νομοθεσίες.

Επίσης μπορούμε να σας βοηθήσουμε σε οτιδήποτε άλλο μπορεί να χρειαστεί ένα ακίνητο για να είναι εντάξει με τον νόμο.

Το λογιστικό γραφείο της KRS

Συνοψίζοντας

Αναφερθήκαμε στη Βραχυχρόνια Μίσθωση και στον ορισμό της. Επίσης εξετάσαμε τους 7 βασικούς λόγους για τους οποίους σας προτείνουμε να ασχοληθείτε με τη Βραχυχρόνια Μίσθωση. Τέλος εξετάσαμε το πως μπορεί να σας βοηθήσει ένα λογιστικό γραφείο, αλλά και τις υποχρεώσεις ενός διαχειριστή.

Για να μαθαίνετε περισσότερα αλλά και για να γνωρίσετε τις υπηρεσίες της KRS, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για την ταχύτερη δυνατή εξυπηρέτηση σας.

Απάντηση

ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ

Επικοινωνήστε μαζί μας

Μέσα από σκληρή δουλειά, έχουμε κερδίσει το σεβασμό των επιχειρηματικών και οικονομικών κοινοτήτων. Αυτός ο σεβασμός απεικονίζει τα διαφορετικά ταλέντα μας, την αφοσίωση και την ικανότητα μας να ανταποκριθούμε γρήγορα σε κάθε σας πρόβλημα.

Αρέσει σε %d bloggers: