Δημιουργία ΙΚΕ – 5 συμβουλές πριν κάνετε έναρξη - KRS
ΆρθραΔημιουργία ΙΚΕ – 5 συμβουλές πριν κάνετε έναρξη

Δημιουργία ΙΚΕ – 5 συμβουλές πριν κάνετε έναρξη

Η δημιουργία ΙΚΕ, μπορεί να αποτελέσει σίγουρα μία ιδιαίτερη πρόκληση αν δεν είστε προετοιμασμένοι κατάλληλα.

Σε αυτό το άρθρο θα αναφερθούμε σε 5 βασικές συμβουλές που αξίζει να γνωρίσετε πριν προβείτε στη δημιουργία ΙΚΕ, ενώ θα εξετάσουμε και τις εξής θεματικές:

  • Τι είναι η ΙΚΕ;
  • Βασικά Πλεονεκτήματα ΙΚΕ
  • 5 συμβουλές πριν την δημιουργία ΙΚΕ

Τι είναι η ΙΚΕ;

Πριν προχωρήσουμε στις 5 συμβουλές που αξίζει να γνωρίζετε σχετικά με τη δημιουργία ΙΚΕ, ας δούμε τι είναι η ΙΚΕ ή αλλιώς η Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία.

H ΙΚΕ είναι ουσιαστικά μία εταιρική μορφή. Η Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία έκανε την εμφάνισή της για πρώτη φορά, στην ελληνική αγορά το 2012.

Η ΙΚΕ, αποτελεί μία πολύ καλή λύση, για τους επιχειρηματίες οι οποίοι επιθυμούν απλότητα και ταυτόχρονα ευελιξία.

Βασικά Πλεονεκτήματα ΙΚΕ

Η ΙΚΕ είναι γεγονός πως έχει αρκετά πλεονεκτήματα, καθιστώντας την μία από τις πιο δημοφιλείς εταιρικές μορφές. Όταν πρόκειται για τη δημιουργία ΙΚΕ, είναι σημαντικό να γνωρίζετε ορισμένα από αυτά. Συγκεκριμένα βασικά πλεονεκτήματα μίας Ιδιωτικής Κεφαλαιουχικής Εταιρείας είναι:

  • Δεν απαιτείται αρχικό κεφάλαιο
  • Σταθερός φορολογικός συντελεστής
  • Εύκολη σύσταση
  • Αναγνώριση εισφοράς κάθε είδους (κεφάλαιο, εργασία ή εγγυοδοτική ευθύνη)
  • Περιορισμένη ευθύνη εταίρων
  • Απλότητα και ταχύτητα

5 συμβουλές πριν την δημιουργία ΙΚΕ

#1 Κάντε έρευνα σχετικά με τις υπόλοιπες εταιρικές μορφές

Πριν προβείτε στην δημιουργία ΙΚΕ, είναι σημαντικό να ελέγξετε αν η συγκεκριμένη εταιρική μορφή είναι η κατάλληλη για εσάς. Αν και όντως η ΙΚΕ αποτελεί μία από τις πιο δημοφιλείς εταιρικές μορφές, είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζετε αν καλύπτει πλήρως τις ανάγκες σας.

Στην σελίδα μας μπορείτε να βρείτε σχετικά άρθρα τα οποία συγκρίνουν την ΙΚΕ με άλλες εταιρικές μορφές. Για παράδειγμα:

 

#2 Αναζητήστε τον κατάλληλο λογιστή

Είναι γεγονός πως η δημιουργία ΙΚΕ αποτελεί μία διαδικασία που αναλαμβάνει ένα λογιστικό γραφείο. Η πρώτη συμβουλή λοιπόν είναι να αναζητήσετε τον κατάλληλο συνεργάτη που καλύπτει τις ανάγκες σας. Η επιλογή του λογιστικού γραφείου είναι πολύ σημαντική ώστε η δημιουργία ΙΚΕ να αποτελέσει μία εύκολη και γρήγορη διαδικασία.

Στην KRS εξειδικευόμαστε στην δημιουργία ΙΚΕ, όντας μία από τις πρώτες λογιστικές εταιρείες που ασχολήθηκαν με τη συγκεκριμένη εταιρική μορφή.

Μπορείτε να διαβάστε περισσότερα σχετικά με την εξειδίκευση μας στην ΙΚΕ, εδώ.

 

#3 Ενημερωθείτε κατάλληλα 

Κάτι ακόμη που χρειάζεται να κάνετε είναι να ενημερωθείτε κατάλληλα. Η γνώση είναι δύναμη, ειδικά στον κόσμο της επιχειρηματικότητας. Μαθαίνοντας περισσότερα γύρω από τη δημιουργία ΙΚΕ, θα σας επιτρέψει να αντιληφθείτε καλύτερα τη διαδικασία και τις απαιτήσεις. 

Ένας καλός λογιστής μπορεί σίγουρα να σας ενημερώσει και να σας βοηθήσει να κατανοήσετε περισσότερα.

 

#4 Προγραμματίστε πριν δράσετε 

Είναι πολύ σημαντικό να προγραμματίσετε τα επόμενα βήματα σας πριν προχωρήσετε στη δημιουργία ΙΚΕ. Αυτό θα σας επιτρέψει να προνοήσετε για αρκετά από τα ζητήματα που θα χρειαστεί να διευθετήσετε και θα σας επιτρέψει να έχετε μεγαλύτερο έλεγχο της κατάστασης.

 

#5 Δικτυωθείτε 

Δεν είναι ποτέ πολύ νωρίς για να δικτυωθείτε. Πριν την δημιουργία ΙΚΕ, προσπαθήστε να δικτυωθείτε και να γνωρίσετε επιχειρηματίες του κλάδου, στον οποίο σκοπεύετε να δραστηριοποιηθείτε. Αυτό θα σας επιτρέψει να αποκτήσετε μία πολύ καλύτερη κατανόηση, ενώ παράλληλα θα μπορέσετε να λάβετε σημαντικές συμβουλές.

Δημιουργία ΙΚΕ

Συνοψίζοντας

Σε αυτό το άρθρο αναφερθήκαμε σε 5 σημαντικές συμβουλές που αξίζει να γνωρίζει κάποιος πριν προβεί στη δημιουργία ΙΚΕ. Παράλληλα γνωρίσαμε ακόμη καλύτερα την Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία, τον ορισμό της αλλά και ορισμένα από τα πλεονεκτήματα της.

Στην KRS βρισκόμαστε δίπλα σας, παρέχοντας σας λογιστικές, φορολογικές και συμβουλευτικές υπηρεσίες, επιτρέποντας στην εταιρεία σας να αναπτυχθεί. 

Το λογιστικό γραφείο μας μάλιστα αναδείχθηκε ως το κορυφαίο λογιστικό γραφείο της Αττικής για το 2023. 

Για να μαθαίνετε περισσότερα αλλά και για να γνωρίσετε τις υπηρεσίες της KRS, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για την ταχύτερη δυνατή εξυπηρέτηση σας. 

Απάντηση

ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ

Επικοινωνήστε μαζί μας

Μέσα από σκληρή δουλειά, έχουμε κερδίσει το σεβασμό των επιχειρηματικών και οικονομικών κοινοτήτων. Αυτός ο σεβασμός απεικονίζει τα διαφορετικά ταλέντα μας, την αφοσίωση και την ικανότητα μας να ανταποκριθούμε γρήγορα σε κάθε σας πρόβλημα.

Αρέσει σε %d bloggers: