Γυναικεία Επιχειρηματικότητα – Γιατί οι γυναίκες το κάνουν καλύτερα - KRS
ΆρθραΓυναικεία Επιχειρηματικότητα – Γιατί οι γυναίκες το κάνουν καλύτερα

Γυναικεία Επιχειρηματικότητα – Γιατί οι γυναίκες το κάνουν καλύτερα

Τα τελευταία χρόνια, ο αριθμός των επιχειρήσεων που ανήκουν σε γυναίκες αυξάνεται σταθερά, με τις γυναίκες να αποτελούν σημαντικό μέρος του επιχειρηματικού τοπίου. 

Γιατί όμως συμβαίνει αυτό; Τι κάνει τις γυναίκες τόσο σπουδαίες επιχειρηματίες;

Σε αυτό το άρθρο, θα διερευνήσουμε τις μοναδικές ιδιότητες και τα πλεονεκτήματα που φέρνουν οι γυναίκες στον κόσμο των επιχειρήσεων και γιατί είναι σε θέση να επιτύχουν ως επιχειρηματίες. 

Συγκεκριμένα θα ασχοληθούμε με τις παρακάτω θεματικές:

  • Γυναικεία Επιχειρηματικότητα – Πλεονεκτήματα
  • Γυναικεία Επιχειρηματικότητα – Ποιες προκλήσεις υπάρχουν;
  • Γυναικεία Επιχειρηματικότητα – Πως μπορεί να με βοηθήσει ένα λογιστικό γραφείο;

Γυναικεία Επιχειρηματικότητα - Πλεονεκτήματα

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερες γυναίκες επιχειρηματίες ξεκινούν την επιχείρηση τους. 

Αν και όπως αναφέραμε η γυναικεία επιχειρηματικότητα αντιμετωπίζει αρκετά εμπόδια, πολλές γυναίκες επιχειρηματίες καταφέρνουν να τα ξεπεράσουν αξιοποιώντας τα πλεονεκτήματα που έχουν στη διάθεση τους.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα όμως τα οποία τις κάνουν να ξεχωρίζουν; Ορισμένα από αυτά είναι:

#1 Multitasking

Ένα από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα που προσφέρουν οι γυναίκες ως επιχειρηματίες είναι η ικανότητά τους να κάνουν πολλαπλές εργασίες, ή αλλιώς το multitasking.

Οι γυναίκες είναι συχνά experts στο να χειρίζονται πολλαπλές εργασίες, να διαχειρίζονται αποτελεσματικά τον χρόνο τους και να βρίσκουν δημιουργικές λύσεις σε δύσκολα προβλήματα. 

Αυτές οι δεξιότητες είναι ανεκτίμητες στον κόσμο των επιχειρήσεων, όπου οι επιχειρηματίες πρέπει να είναι σε θέση να αναλαμβάνουν πολλές εργασίες και να χειρίζονται ένα ευρύ φάσμα ευθυνών ταυτόχρονα.

#2 Ισχυρές επικοινωνιακές δεξιότητες

Η αποτελεσματική επικοινωνία είναι ζωτικής σημασίας για την επιτυχία στις επιχειρήσεις και οι γυναίκες είναι γνωστές για τις εξαιρετικές επικοινωνιακές τους δεξιότητες. 

Πολλές γυναίκες επιχειρηματίες έχουν αποδείξει το πόσο καλές είναι στο χτίσιμο σχέσεων με πελάτες, προμηθευτές και υπαλλήλους.

Οι γυναίκες επιχειρηματίες είναι επίσης καλές ακροάτριες και έχουν υψηλή ενσυναίσθηση, γεγονός που τους επιτρέπει να κατανοούν καλύτερα τις ανάγκες των πελατών τους και να παρέχουν προϊόντα και υπηρεσίες που ανταποκρίνονται στις ανάγκες αυτές.

#3 Ενσυναίσθηση και συναισθηματική νοημοσύνη

Ένα άλλο πλεονέκτημα που φέρνουν οι γυναίκες στην επιχειρηματικότητα είναι η φυσική ενσυναίσθηση και η συναισθηματική νοημοσύνη τους. 

Οι γυναίκες κατανοούν συχνά πιο εύκολα τα συναισθήματα των άλλων, γεγονός που τους επιτρέπει να συνδέονται με τους πελάτες και τους υπαλλήλους τους σε βαθύτερο και πιο ουσιαστικό επίπεδο.

Η ενσυναίσθηση και η συναισθηματική νοημοσύνη βοηθούν επίσης τις γυναίκες να λαμβάνουν καλύτερες αποφάσεις και να διαχειρίζονται πιο αποτελεσματικά τις δύσκολες καταστάσεις, συνυπολογίζοντας και το αντίκτυπο που μπορεί να έχουν. 

#4 Επιμονή και ανθεκτικότητα

Η έναρξη μιας επιχείρησης είναι ένα δύσκολο εγχείρημα και οι επιχειρηματίες πρέπει να είναι σε θέση να επιμένουν σε δύσκολες στιγμές. 

Οι γυναίκες δεν είναι ξένες προς τις αντιξοότητες και συχνά επιδεικνύουν αξιοσημείωτη ανθεκτικότητα μπροστά στις προκλήσεις. 

Αυτή η ανθεκτικότητα βοηθά τις γυναίκες επιχειρηματίες να παραμένουν επικεντρωμένες στους στόχους τους και να διατηρούν θετική στάση ακόμη και όταν τα πράγματα είναι δύσκολα.

#5 Ποικιλομορφία σκέψης και προοπτικής

Τέλος, οι γυναίκες φέρνουν μια μοναδική προοπτική στην επιχειρηματικότητα που μπορεί να αποτελέσει σημαντικό πλεονέκτημα. 

Οι γυναίκες συχνά προσεγγίζουν τα προβλήματα και τις ευκαιρίες διαφορετικά από τους άνδρες, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε πιο καινοτόμες λύσεις και καλύτερα αποτελέσματα. 

Φέρνοντας μια ποικιλομορφία σκέψης και προοπτικής στις επιχειρήσεις τους, οι γυναίκες μπορούν να δημιουργήσουν ακόμα πιο επιτυχημένες εταιρείες.

γυναικεία επιχειρηματικότητα

Γυναικεία Επιχειρηματικότητα - Ποιες προκλήσεις υπάρχουν;

Η γυναικεία επιχειρηματικότητα αντιμετωπίζει μια σειρά από μοναδικές προκλήσεις που μπορεί να δυσχεράνουν την έναρξη και την ανάπτυξη επιτυχημένων επιχειρήσεων. 

Ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια είναι η επίμονη προκατάληψη και τα στερεότυπα που υπάρχουν σε πολλούς κλάδους, τα οποία μπορεί να δυσκολέψουν τις γυναίκες επιχειρηματίες στο να εξασφαλίσουν χρηματοδότηση, να βρουν πελάτες και να κερδίσουν τον σεβασμό των συναδέλφων τους. 

Επιπλέον, οι γυναίκες πρέπει συχνά να συνδυάζουν τις επιχειρηματικές τους φιλοδοξίες με τις οικογενειακές τους υποχρεώσεις, γεγονός που μπορεί να αποτελέσει ιδιαίτερη πρόκληση όταν πρόκειται να βρουν χρόνο και πόρους για να αφιερώσουν στις επιχειρήσεις τους.

Τέλος, οι γυναίκες επιχειρηματίες μπορεί επίσης να αντιμετωπίζουν εμπόδια στην πρόσβαση σε βασικά δίκτυα και ευκαιρίες καθοδήγησης (mentoring) που μπορούν να τις βοηθήσουν να περιηγηθούν στον πολύπλοκο κόσμο των επιχειρήσεων και να βρουν την υποστήριξη που χρειάζονται για να επιτύχουν.

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις προκλήσεις και τις δυσκολίες που υπάρχουν στην γυναικεία επιχειρηματικότητα, αλλά και το πως θα τις ξεπεράσετε με επιτυχία, διαβάστε εδώ.

Γυναικεία Επιχειρηματικότητα - Πως μπορεί να με βοηθήσει ένα λογιστικό γραφείο;

Στην λογιστική εταιρεία της KRS πιστεύουμε στη δύναμη της γυναικείας επιχειρηματικότητας.

Στόχος μας είναι να είμαστε δίπλα σε κάθε γυναίκα επιχειρηματία και να τις παρέχουμε τις υπηρεσίες που αξίζει ώστε να αναπτύξει την επιχείρηση της.

Συγκεκριμένα:

#1 Λογιστικές Υπηρεσίες

Στο λογιστικό γραφείο της KRS παρέχουν καινοτόμες και ολοκληρωμένες λογιστικές υπηρεσίες, καλύπτοντας τις ανάγκες κάθε γυναίκας επιχειρηματία που θέλει να εξελίξει την επιχείρηση της.

Από την ίδρυση επιχειρήσεων, στην τήρηση αρχείων και τη διακοπή επιχειρήσεων η KRS βρίσκεται δίπλα στη γυναικεία επιχειρηματικότητα. Παράλληλα το λογιστικό γραφείο μας παρέχει και χρηματοοικονομικές υπηρεσίες.

#2 Φορολογικές Υπηρεσίες 

Το λογιστικό γραφείο μας παρέχει επίσης φορολογικές υπηρεσίες για την εταιρεία σας. Συγκεκριμένα αναλαμβάνουμε:

#3 Υπηρεσίες Μισθοδοσίας

Στο λογιστικό γραφείο της KRS, στηρίζουμε εσάς και την επιχείρηση σας, αναλαμβάνοντας την ολοκληρωμένη υποστήριξη της μισθοδοσίας της της επιχείρησης σας, τον σχεδιασμό στρατηγικής μισθολογικού κόστους, καθώς και τη συμμετοχή της εταιρείας σας σε προγράμματα χρηματοδότησης.

#4 Συμβουλευτικές Υπηρεσίες

Το λογιστικό γραφείο μας βρίσκεται δίπλα σε κάθε γυναίκα επιχειρηματία από την αρχή του σχεδιασμού και της υλοποίησης των επιχειρηματικών σχεδίων της. 

Παράλληλα αναλαμβάνουμε την παρακολούθηση και την προετοιμασία συμμετοχής σας σε προγράμματα ΕΣΠΑ και τραπεζικές χρηματοδοτήσεις

Τέλος αναλαμβάνουμε το business development της επιχείρησης σας για να την οδηγήσουμε μαζί στην ανάπτυξη και την κερδοφορία.

γυναικεία επιχειρηματικότητα

Συνοψίζοντας

Οι γυναίκες είναι φυσικές επιχειρηματίες, φέρνοντας ένα μοναδικό σύνολο δεξιοτήτων, χαρακτηριστικών και πλεονεκτημάτων στον κόσμο των επιχειρήσεων. 

Από τις ικανότητές τους για multitasking και τις ισχυρές επικοινωνιακές δεξιότητες μέχρι την ενσυναίσθηση και τη συναισθηματική νοημοσύνη τους, οι γυναίκες είναι σε θέση να επιτύχουν ως επιχειρηματίες. 

Αγκαλιάζοντας αυτές τις ιδιότητες και χτίζοντας επιχειρήσεις που δίνουν προτεραιότητα στην διαφορετικότητα και τη συμπερίληψη, οι γυναίκες μπορούν να ξεκλειδώσουν όλη τη δύναμη των επιχειρήσεων που καθοδηγούνται από γυναίκες και να συμβάλουν στη διαμόρφωση του μέλλοντος της επιχειρηματικότητας.

Όπως αναφέραμε προηγουμένως, το λογιστικό γραφείο KRS στηρίζει έμπρακτα τη γυναικεία επιχειρηματικότητα μέσω της κουλτούρας και των υπηρεσιών της. Για να μάθετε περισσότερα, μη διστάσετε  να επικοινωνήσετε μαζί μας και θα έρθουμε άμεσα σε επαφή.

Απάντηση

ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ

Επικοινωνήστε μαζί μας

Μέσα από σκληρή δουλειά, έχουμε κερδίσει το σεβασμό των επιχειρηματικών και οικονομικών κοινοτήτων. Αυτός ο σεβασμός απεικονίζει τα διαφορετικά ταλέντα μας, την αφοσίωση και την ικανότητα μας να ανταποκριθούμε γρήγορα σε κάθε σας πρόβλημα.

Αρέσει σε %d bloggers: